Eş Başkan Karaman, Hakkari Belediyesinin borcunu açıkladı

Eş Başkan Karaman, Hakkari Belediyesinin borcunu açıkladı

Hakkari Belediyesi Eş başkanı Cihan Karaman, Belediyenin Kayyum dönemi borcunu açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkari Belediye eş başkanlığına seçilen Cihan Karaman 30 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Belediye Başkanlığına Kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyit Epçim döneminin borcunu kamuoyuna açıkladı. 

Belediyedeki makamında eş başkan Seher Kadiroğlu Ataş ile basın mensuplarına açıklama yapan Eş Başkan Karaman 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Hakkari Belediye Başkanlığını %59,97 oy oranıyla kazandıklarını ve 15 günlük gecikmenin ardından göreve başladıklarını hatırlattı.

Daha önce verdiği sözü yerine getirdiğini ifade eden Karaman, Hakkari Belediyesinin Kayyum dönemi borcunun 207 milyon 733 bin TL olduğunu belediye kasasında ise 440 bin 397 TL kaldığını söyledi.

Karaman, bu borcun, yaklaşık 154,5 milyon TL’sinin kredi, 39.3 milyon TL’sinin kamu kurum borcu, 1.1 milyon TL’nin SSK, 1 Milyon TL’sinin kesenek ve pirim borcu, 3. 6 Milyonun vergi borcu, piyasa ve sendika borcunun ise 7.6 milyon TL olduğunu kaydetti.

Şeffaflık ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Eş Başkan Karaman, belediyenin borcunun kalem kalem ayrıntılı tespitin yaptıktan sonra belediye hizmet binasına asılacağını ve halkla paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

İŞTE RAKAMLAR İLE BELEDİYENİN KAYYUM DÖNEMİ BORCU

borc.jpg


1-20190423145437.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum