Ekrem İmamoğlu’ndan ilk icraat!

Ekrem İmamoğlu’ndan ilk icraat!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 gün sonra mazbatasını aldı. İmamoğlu Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katıldı.

Canlı yayında ilk icraatları sorulan İmamoğlu “İstanbulkart öğrenciler için aylık 50 TL oluyor” açıklaması yaptı. Aylık öğrenci akbili şu an 85 TL’den satılıyor.

İmamoğlu mazbatayı aldığı anları şöyle anlattı; “Mazbatayı alma ortamı biraz yoğundu. Daha sonra büyükşehir belediyesine geçtik. Büyük bir kitle toplandı. Hiç haber vermeden insanların akarak gelmesi. Saraçhanede her kesimden insan vardı. O insanların sevgisini hissediyorsuuz. Sonra eve geçtik. Annem, babam geldi. Tabii kızım sitem yaptı. “Bir oğlum burada, iki çocuğum evde” demiştim. ‘Çocuklarıma söz veriyorum’ demiştim. Eve girdim, ortanca oğlum hemen sarıldı, esprili bir çocuktur. O 7 yaşındaki kızım tabii, “Bir oğlunuz yanında, iki çocuğunuz evde öyle mi?” dedi. Sırtını döndü. Aaa, çok dayanamadı tabii. Sarıldı sonra. Sonra eve geçtik. Annem, babam geldi. Tabii kızım sitem yaptı. “Bir oğlum burada, iki çocuğum evde” demiştim. ‘Çocuklarıma söz veriyorum’ demiştim. Eve girdim, ortanca oğlum hemen sarıldı, esprili bir çocuktur. O 7 yaşındaki kızım tabii, “Bir oğlunuz yanında, iki çocuğunuz evde öyle mi?” dedi. Sırtını döndü. Aaa, çok dayanamadı tabii. Sarıldı sonra.

”‘HUKUK İNSANLIĞIN NEFESİDİR’

Hukuk olmadan insan nede alamaz diyen İmamoğlu, “Hukuk üstündür insanlığın nefesidir bence. hukuk olmadan insan nefes alamaz. Adaletin bittiği yerde insanın nefes alamaması gibi. Sokaktaki sokak hayvanından tutun da doğaya karşı insanların birbirine karşı diyaloglarına karşı… Hukuk çok derin bir mesele.” diye konuştu.

‘AA VERİLERİ AK PARTİ’DEN ALDI’

AA’nın veri akışını durdurmasını değerlendiren İmamoğlu, “YSK Başkanı Kimden veri aldınız’ dedi. AA verileri AK Parti’den aldı” dedi. “Bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Kemal Öztürk’ün ‘İmamoğlu, ‘seçim kazanan başkan’ olacaktı, şimdi ‘zafer kazanan lider’ konumuna geldi. Bunun sebebi de Ak Parti içindeki kifayetsiz bir kliğin ve ona destek veren bir kısım medyanın akla zarar tutumudur” ifadesini değerlendiren İmamoğlu,’Tabii ben kendi siyasi kurumları hakkında yorum yapmak istemem ama yanlış yapıyorlar. Seçimi kaybetmenin, kazanmak kadar doğal olduğunu unutuyorlar. Lütfen ilgililer, parti süreçleriyle ilgili değerlendirmelerini yapsınlar. Bu AK Parti’ye de zarar veriyor’ dedi.” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için bir engel olmadığını belirten İmamoğlu, “Benim önümde cumhurbaşkanıyla görüşmek için herhangi bir engel yok. Ben bir kelimenin bu ülkenin gündeminden kalkmasını istiyorum: Azınlık. Böyle bir tarif olabilir mi? Hepimiz 16 milyonun bir parçasıyız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.