Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Yerel seçimlerin yapılmasının ardından AK Parti ve MHP'nin itirazları nedeniyle yeniden sayımlarla geçen 17 günün ardından CHP Adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını bugün aldı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’na davet edildi. Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu’nda giden İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu adliye yolundayken arabadan fotoğraf paylaştılar. Saat 18.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de devir teslim töreninin yapılması planlanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Şimdi hep birlikte Saraçhane’ye gidiyoruz, onu makamına yerleştiriyoruz. Biz önden gidiyoruz, onu orada karşılayacağız” dedi.


Odatv, İmamoğlu’nun mazbatasını almaya giderken çekilen fotoğrafını paylaştı.

İmamoğul’nun davet edilmesini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kararı Twitter adresinden açıkladı. Özel, mazbatayı almak için milletvekilleriyle birlikte Çağlayan Adliyesi’ne gitmek üzere yola çıktıklarını söyleyerek, “Müjde! En sonunda oldu! Mazbatamızı alıyoruz. İl Seçim Kurulu, mazbatasını teslim etmek üzere Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu’nu davet etti. Milletvekillerimizle Çağlayan Adliyesi’ne geçiyoruz” ifadelerini kullandı. Son itirazlar ve sayımların ardından Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkla seçimi kazanmış oldu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mazbata törenini genel merkezdeki makamında televizyondan izledi.

KAFTANCIOĞLU: MAZBATAMIZI ALIYORUZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter’dan, “Mazbatamızı alıyoruz” paylaşımında bulunarak, “İyi Parti İl Başk. nı mevkidaşım @SatukBugra3 ile birlikte mazbatamızı almaya gidiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.