DİTAM Van'da ‘Barış için STK'ların rolü' çalıştayı düzenlendi

DİTAM Van'da ‘Barış için STK'ların rolü' çalıştayı düzenlendi

Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) tarafından ‘Türkiye’de Barış ve Güvenliği Güçlendirmek İçin Toplumsal Barış Ağını Geliştirme Projesi’nin bölge çalıştayı Van’da yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

DİTAM’ın 1 Şubat 2016 tarihinde başlattığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Ağı Projesi" kapsamında Van’da düzenlendiği çalıştayda Türkiye'de barışın yeniden tesisi konusunda Sivil Toplum Örgütlerinin rolü ele alındı. 

Elite World Van Hotel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DİTAM Başkanı Mehmet Kaya, sivil toplum kuruluşları (STK) arasında diyalog oluşturmak için Diyarbakır, İzmir, Mersin ve Van gibi şehirlerde bölgesel çalıştaylar düzenlediklerini söyledi. 

Toplumsal barış ağını Türkiye’nin farklı şehirlerindeki STK’lar ile zenginleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Kaya, “Diyarbakır, Van, Hakkari, Batman, Şanlıurfa, Malatya, Ankara ve İstanbul illerinde bölgesel katılımlı toplantılar yaptık. Toplumsal barışı ve demokrasiyi geliştirmek için barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için çalışmalar yaptık. Amacımız, ağın kurulmasına katkı sunan ve barışa katkıda bulunmak isteyen tüm STK temsilcilerinin dahil olacağı bir sürecin başlamasına öncülük etmek, on yıllardır süren çatışmalarda etkilenen Türkiye halkları arasında toplumsal barışı sağlamaktır. Bunun yanında ağı genişletmek yoluyla Türkiye halkları arasında sürdürülebilir bir diyalog oluşturmak gibi hedeflerimiz de var” dedi.

Çalıştayda DİTAM’dan Mehmet Vural’ın sunumu ile “Toplumsal Barış Süreçlerine Genel Bakış” Barış Vakfı’ndan Hakan Tahmazın sunumu ile “ Toplumsal Barış Süreçlerinde STÖ'lerin Önemi ve Dünya Örnekleri ile GİAD’Dan Kadri Salaz’ın sunumu ile “Toplumsal Barışın İnşasında STÖ Diyalogunun Önemi” konuları ele alındı. 

Sunumların ardından söz alan katılımcılar barış sürecine yeniden dönülmesi için tarafların sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiği vurgusu yaparak bütün kesimlerin barış için elini taşın altına koyması istendi. 

Genel değerlendirmenin yapıldığı toplantının ardından bölgesel çalışatayların Diyarbakır; Mersin ve İzmir’de yapılması kararlaştırıldı. 

d1-001.jpgd2-001.jpgd3.jpgd4.jpg

d5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.