DİTAM Antalya'da ‘Barış için STK'ların rolü' çalıştayı düzenlendi

DİTAM Antalya'da ‘Barış için STK'ların rolü' çalıştayı düzenlendi

Diyarbakır Merkezli Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) Antalya’da "Toplumsal barış Süreçlerinde Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü" konulu bölgesel çalıştay düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER (ANTALYA) 

DİTAM’ın "Toplumsal Ağı Geliştirme Projesi’ kapsamında Antalya’da düzenlendiği bölgesel çalıştayda Türkiye'de barışın yeniden tesisi konusunda Sivil Toplum Örgütlerinin rolü ele alındı. 

Diyarbakır Merkezli Düşünce kuruluşu olan DİTAM öncülüğünde düzenlenen Antalya Bölgesel çalıştayına Antalya ve çevre ilerdeki sivil toplum örgütleri ile Diyarbakır, Batman, Urfa, Van ve Hakkari’den STÖ temsilcileri ile aktivistler katıldı. 

Hotel Porto Bello iki oturum şeklinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DİTAM Başkanı Mehmet Vural, çalıştaya katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında DİTAM’ın kuruluş amacı ve bugüne kadar yürütmüş olduğu projeler, hakkında bilgi verdi. 

Toplumsal barış ağını Türkiye’nin farklı şehirlerindeki STK’lar ile zenginleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Vural, DİTAM’ın bugüne kadar Diyarbakır, Urfa, Batman, Van, Hakkari, Ankara, Mersin, İstanbul gibi illerde çeşitli toplantı ve çalıştaylar düzenlediğini söyledi. 

DİTAM Proje Koordinatörü Lezgin Yalçın ise 'Toplumsal Barış Ağı Projesi' ile ilgili olarak DİTAM'ın 2015 yılından bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Barosu’ndan Avukat Mehmet Emin Aktar’ın ‘Türkiye’de Barış Süreci ve Mevcut Durum Değerlendirmesi’ yaptığı çalıştayda DİTAM Genel Sekrteri Yazar Şehmus Diken moderatörlüğünde ‘Toplumsal Barış Süreçlerinde STÖ’lerin Rolü’ konusu ele alındı. 

Çalıştayın ikinci oturumu ise DİTAM Yönetim Kurulu Üyesi M. Beşir Yılmaz Moderatörlüğünde ‘Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplumun Rolü’ ele alındı. 

Sunumların ardından söz alan katılımcılar barış sürecine yeniden dönülmesi için tarafların sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiği vurgusu yaparak bütün kesimlerin barış için elini taşın altına koyması istendi. 

Genel değerlendirmenin yapıldığı Antalya çalıştayının ardından İzmir ve Diyarbakır’da da çalıştaylar düzenleneceği belirtildi. 

d-001.jpg

d3-005.jpg

d1-007.jpgd2-006.jpgd5-004.jpg

d4-004.jpgd7-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.