Demirtaş’tan yeni beste: Aç kaldık özgürlüğe

Demirtaş’tan yeni beste: Aç kaldık özgürlüğe

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bestelediği yeni şarkı ‘Aç Kaldık Özgürlüğe’ yayınlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde bestelediği yeni şarkısı “Aç Kaldık Özgürlüğe” sanatçı  Azad Bedran’ın yorumu ile bugün  sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Şarkının hikayesi

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Başak Demirtaş’ın kızlarıyla birlikte eşine telefondan seslendirdiği “Korkma, Bağır” sosyal medyada uzun süre gündem olmuştu.

Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’ın aktardığına göre, bugün kamuoyuna duyurulan Demirtaş’ın yeni şarkısının hikayesi şöyle:

* O gün Demirtaş’ın ailesiyle birlikte şarkıyı seslendiren ve saz çalan kişi Azad Bedran. Kayıttan sonra Demirtaş Bedran’dan kızlarına müzik dersi vermesini istiyor. Bedran da Demirtaş’ın şarkılarından birini seslendirmek istediğini söylüyor.

* Demirtaş, Bedran’a avukatları aracılığı, “Aç Kaldık Özgürlüğe” şarkısının sözlerini gönderiyor. Başak Demirtaş, Demirtaş’ın telefonda okuduğu şarkıyı kaydediyor ve bu kayıtları Bedran’a ulaştırıyor.

Bedran bundan sonraki süreci şöyle anlatıyor:

“Sözleri çok sevmiştim, zindandaki insanların duygularını, özlemlerini, umutlarını anlatıyordu. Ezgiyi alır almaz hazırlıklara başladım ve stüdyoya girdim. Stüdyo süreci 10 gün sürdü.

“(…) Klibi çekerken Demirtaş’ın ne sesini ne de görüntüsünü kullandık. İstedik ki şarkı kendini sevdirsin, Demirtaş’ın görüntüleri ya da sesi kendi şarkısının önüne geçmesin.

“Selahattin Demirtaş özgür kaldığında belki bu 12 şarkıya albüm yaparız. Belki kendisi okur bu şarkıları ya da başka sanatçılar seslendirir ama bu albüm onun cezaevinde yaptığı şarkılardan oluşacağı için çok önemli olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.