Buldan ve Temelli'den Penahi için 'acil' kodlu mektup

Buldan ve Temelli'den Penahi için 'acil' kodlu mektup

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Ramin Penahi için İran Büyükelçiği'ne “acil” kodlu mektup gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, hakkında idam cezası verilen 22 yaşındaki İranlı Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi’ye ilişkin kaygılarını İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard’a iletti.
 
"Acil" kodlu mektup gönderen HDP Eş Genel Başkanları, infazın durdurulması çağrısında bulundu. Mektupta, Penahi’ye ilişkin gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirten Eş Genel Başkanlar, “Sayın Penahi’nin 4 Eylül Salı günü idam edileceğine dair bilgiler kaygımızı çok daha fazla arttırmıştır” ifadelerini kullandı. 
 
Mektupta idam cezasının en temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlali olduğu hatırlatılırken, Penahi’ye verilen idam cezasının da evrensel insani değerlere aykırı olduğu ifade edildi. 
 
Türkiye’de yaşayan Kürt halkı için de bu idam cezasının büyük bir tepkiye ve üzüntüye neden olduğunu vurgulayan Eş Genel Başkanlar, İran İslam Cumhuriyeti yönetimine Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi için verilen idam cezasının infazını durdurması çağrısını yineledi. 
 
Buldan ve Temelli, daha önce de idamın durdurulması çağrısını içeren bir mektup göndermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.