BİR BAŞARI HİKAYESİ

ZAP VADİSİNDEN ŞAMPİYONAYA

Bir yerden başlamak lazım, ama cesur, ama inançla, ama kararlı, ama iddialı.

Arkana hiç bakmadan hep ileriyi hedefleyerek. Başarıya doğru koşar adımlarla hedefine doğru ilerleyeceksin. Emek vereceksin, gayret göstereceksin ama ödün vermeyeceksin.

İnsanlığın yararına.  Geleceğe hizmet etmek adına, genç beyinlerle yürüyeceksin. Gençlerin önünü açacaksın. Öncü olamaya, rol model olmaya çalışacaksın. Bunu yaparken egonu geride bırakacaksın.

Ne kadar emek verirsen o kadar başarı elde edersin. Başarıları yakalarken yeni başarıları hedefleyeceksin. Elbette sen başardıkça birileri bunu hazmedemeyecek ve çamur atmaya çalışacaklar. Ama sen arkana bakmadan, hedefine doğru kararlı adımlarla yürüyeceksin.

İşte bu yazı Zap Nehri’nin azgın sularında yüzen gençlerin hiç tanımadıkları bir spor dalında ulusal müsabakalarda mücadele etmeye ve ülke şampiyonasında başarı elde etmenin hikâyesidir.

Demek ki bazen bir dokunuş birçok başarının oluşmasına yetiyor. Bizler yıllardır dağcılık ve doğa sporları alanında emek veren, çalışmalar sürdüren bir kulübüz. Bu güne kadar birçok alanda ilimize ilkler yaşatmış ve birçok sosyal projelerde öncülükler yapmışız. Malum bölgemiz güvenlik anlamında çokta rahat dağcılık yapabileceğimiz bir bölge değil. Hal böyle olunca biz de hedefimizi değiştirip milyonlarca yıldır bu dağların derin vadilerinde akan güçlü akarsularda ve en önemlisi de Zap Nehrinde neden rafting yapmayalım dedik.

Zap suyu gibi önemli bir hazineyi maalesef bu güne kadar amacına uygun kullanamadığımız ortada. Hatta hep birlikte bu güzel vadiyi, ekolojik yaşamını yok etmek adına, toplum olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz;

Evet Zap suyunda rafting yapma düşüncemizi olgunlaştırıp takım kurma çalışmalarımızı tamamladıktan kısa bir süre sonra  (2 ay) kendi imkanlarımızla katıldığımız ilk ulusal müsabakada ilimiz adına ilk üçe girerek, ilk başarımızı aldık.

BİR DOKUNUŞ, BİR MUCİZE

Bizler Zap Nehrinde rafting çalışmalarımızı sürdürürken, meraklı bakışlarla bizleri izleyen ve yaşları 15 ile 19 arası olan bir grup gencin bu spora olan ilgilerini keşfederek kendilerini çalışmalarımıza dahil ettik.

Çalışmalarımız sürerken, yaşamları bu nehir kenarında geçen gençlerimizi sporcu olmaları yolunda eğitimlerimize ağırlık verdik. İşin mucize tarafı da bu! Çok kısa bir süre önce nehir kenarında sadece yüzmeye gelen çocukların Rafting sporunu ne kadar benimsediklerini, verdiğimiz her bilgiyi hızlıca almaları ve bütün antrenmanlarda daha iyi olduklarını gösterdiler.

Yaklaşık bir aylık kısa bir eğitim ve antrenman sonrasında kendilerini ulusal bir müsabakada ve milli takımlarla mücadele arenasında gördüler. Bu heyecan, bu mutluluk onları hem ürkütüyor, hem de başarmaları yolunda daha da hırslandırıyordu.

Yapılan Türkiye şampiyonasının ilk gününde, onlardan 3 ay önce başlayan ağabeyleri Türkiye birincisi olurken, bu genç takım sadece milli takımın iki ekibinin gerisinde kalarak ve onlarca takımı geride bırakarak Türkiye üçüncüsü oldular.

İlk günde aldıkları başarı, Zap vadisinin çocuklarına büyük cesaret verdi ve üç gün süren zorlu müsabakada genel klasmanda Türkiye Üçüncülüğü kupasını kürsüde federasyon yetkililerinin ellerinden alarak, Hakkari’yi gururla temsil ettiler.

Hakkari Cilo Rafting Takımı olarak Erkek ve Bayan takımlarımızın centilmen davranışları ise onlara Fair Play madalyasını getirdi.

İlimizde yeni bir spor branşı doğuyor, yeni sporcular yetişiyor. Önümüzdeki süreçlerde milli sporcular yetiştirmek adına doğru adımlar atmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde gelişmekte olan rafting sporunu ilimize yerleştirme çabamız devam edecek. Zap Nehrinin ulusal ve uluslararası parkurların oluşturulması çalışmalarımız sürecek. Ve

ZAP NEHRİ RAFTİNG İLE ANILACAK.

1-685.jpg2-633.jpg3-517.jpg4-428.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum