Atatürk 80. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Atatürk 80. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yıl dönümünde tüm yurtta anılıyor.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yıl dönümünde tüm yurtta yapılan anma etkinlikleriyle anılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü anmak için yayımladığı mesajda 2023 vurgusu yaparken, CHP’nin mesajında ise “Devrimlerine olan bağlılığımızı yineliyoruz” denildi.

Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşamını yitirdiği saat 09.05’te bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. 

Devletin üst düzey bürokrasisinin 10 Kasım mesajları ise şöyle: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: O, Türk milletini tarihin nesnesi haline getirmek isteyen işgal kuvvetlerine teslim olmayı düşünmeyen büyük bir kahramandır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.