Askerliğe yeni sistem getiriliyor

Askerliğe yeni sistem getiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız” ifadeleri kullanıldı

Bakanlık açıklamasında şunlar ifade edildi: “4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 635 bin 582 vatandaşın bedelli askerlik için müracaat etti, 98 bin 630 kişinin temel eğitimlerinin tamamlandı. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız.”

Açıklamada ayrıca 2018’in başından bugüne kadar yapılan terör operasyonlarında 2 bin 442 kişinin öldürüldüğü ve FETÖ ile mücadele kapsamında 15 bin 213 askeri personelin ihraç edildiği belirtildi. 6 bin 838 personel hakkında da adli ve idari işlemlerin sürdüğü ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.