Albayrak: Enflasyonda tüm hedefleri tutturduk

Albayrak: Enflasyonda tüm hedefleri tutturduk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yıllık yüzde 20,30 olarak gerçekleşen enflasyon için "Yıl sonu itibariyle, hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz" yorumunda bulundu.

Yılı yüzde 20’nin üzerinde bir orandan kapatan enflasyon rakamları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı memnun etti. “Enflasyonla topyekun mücadele’ ismini verdikleri program hakkında da açıklamalarda bulunan Albayrak “Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da” dedi ve fiyatı indirmiş gibi yapanların tespit edileceğini söyledi. Albayrak ayrıca ÖTV ve KDV indiriminin 3 ay daha devam edeceğini açıkladı.

TRT Haber’e konuk olan Albayrak, yıllık yüzde 20,30 olarak açıklanan enflasyon için “Yıl sonu itibariyle, hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz, hatta daha iyi bir performans ortaya koyduk. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor. 2018’i, enflasyonda koyduğumuz yüzde 20,8’lik hedefin altında, yüzde 20,3 rakamıyla kapattık ki bu gerçekten çok pozitif bir süreç. Enflasyon açısından 2019’un ilk 3 ayı çok önemli” dedi.

2019 bütçesinde çok daha iyi bir performans ortaya koyacaklarını söyleyen Albayrak, “2019’da, 2020 ve 2021’e temel oluşturması noktasında, güçlü bir şekilde, aynı ciddi duruş ve kararlılıkla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

Gece saatlerinde döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmaya da değinen Albayrak, “Asya piyasalarında yaşanan olumsuz seyir ve Apple’ın açıklamasıyla bir dalgalanma.  Bu durum gelişmekte olan piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Kısa sürede dengelenme oldu” dedi.

Altın tahvil ihracının devam ettiğini vurgulayan Albayrak, konuya ilişkin şunları söyledi: “Artık sürekliliği olacak, sürekli açık olacak. Döviz tahvil ihracında 1.1 milyar TL hacim oluştu, bu da devam edecek. İhracatın muhtemelen büyümeye dördüncü çeyrekte katkısı üçüncü çeyrekten daha büyük olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum