Akşener: FETÖ'nün hiç milletvekili, hiç bakanı yok muydu?

Akşener: FETÖ'nün hiç milletvekili, hiç bakanı yok muydu?

İYİ Parti lideri Akşener, 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önerisinin Meclis tarafından reddedilmesini eleştirdi.

İYİ Parti lideri Akşener, “Yasama yılının başında bir araştırma önergesi vermiştik. FETÖ’nün siyasi ayağının meclis tarafından araştırılmasını istedik. Mesela bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili, hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Hiç başkanlık divanı üyesi yok muydu? Verdiğimiz önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi ” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkarılmasının istenmediğini söyleyerek, “FETÖ’nün milletvekili, başkanlık divanı üyesi, grup başkan vekili yok muydu?” diye sordu.

Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü;

ÖNERGEMİZ REDDEDİLDİ: Yasama yılının başında bir araştırma önergesi vermiştik. FETÖ’nün siyasi ayağının meclis tarafından araştırılmasını istedik. Eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi ama siyasi ayağı hala ortada duruyor. Mesela bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili, hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Hiç başkanlık divanı üyesi yok muydu? Verdiğimiz önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Geçtiğimiz hafta yine önerge verdik. AK Parti ve MHP yine karşı, yine reddedildi. FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkmasını istemiyorlar. Biz HDP’nin ‘evet’ dediği önergeye ‘evet’ demeyiz diyorlar. Ama Tunceli’de donarak şehit olan askerlerimiz için HDP ile aynı oyu kullanarak ‘hayır’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’NİN ÖNERGESİNE EVET DEMEK AĞIR GELYİORSA, SİZ GETİRİN BİZ EVET DİYELİM: Diyorlar ki ‘Biz İYİ Parti’nin önergesine evet oyu vermeyiz.’ Bu bahanelere sığınanlara buradan çağrıda bulunuyorum; İYİ Parti’nin önergesine evet demek, size ağır geliyorsa buyurun siz getirin, biz evet diyelim.”

PAPAZI YOLCU ETMESİNİ UNUTMAYACAĞIZ: Cumhurbaşkanının maaşının 75 bin liraya çıkarılmasını onaylamadık. İktidarın Amerika’ya gidip diz çökmesini, papazı yolcu etmesini de asla unutmayız, asla affetmeyiz, asla affetmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.