AK Parti'nin Ankara adayları açıklandı

AK Parti'nin Ankara adayları açıklandı

AK Parti'nin Ankara'daki ilçe belediye başkanı adayları açıklandı. 25 ilçede üç isim, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'den...

AK Parti’nin Ankara’daki ilçe belediye başkanı adayları açıklandı. AK Parti başkentin 25 ilçesinde 22 aday çıkardı; üç aday ise Cumhur İttifakı kapsamında MHP’li isimlerden gösterildi.

Adayları tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut’ta MHP’li Enver Demirel, Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek ve Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya’nın destekleneceğini söyledi.

AK Parti’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları ise şöyle:

AKYURT: HİLAL AYIK

ALTINDAĞ: ASIM BALCI

AYAŞ: BURHAN DEMİRBAŞ

BALA: AHMET BURAN

BEYPAZARI: TUNCER KAPLAN

ÇAMLIDERE: HAZIM CANER CAN

ÇANKAYA: AMBER TÜRKMEN

ÇUBUK: BAKİ DEMİRBAŞ

ELMADAĞ: GÖKHAN KÜÇÜKÇELEBİ

ETİMESGUT: ENVER DEMİREL (MHP)

EVREN: HÜSAMETTİN ÜNSAL

GÖLBAŞI: RAMAZAN ŞİMŞEK (MHP)

GÜDÜL: MUZAFFER YALÇIN

HAYMANA: ÖZDEMİR TURGUT

KAHRAMANKAZAN: SERHAT OĞUZ

KALECİK: DUHAN KALKAN

KEÇİÖREN: TURGUT ALTINOK

KIZILCAHAMAM: SÜLEYMAN ACAR

MAMAK: MURAT KÖSE

NALLIHAN: İSMAİL ÖNTAŞ

POLATLI: MÜRSEL YILDIZKAYA (MHP)

PURSAKLAR: AYHAN YILMAZ

SİNCAN: MURAT ERCAN

ŞEREFLİKOÇHİSAR: MELİH MEMİŞ ÇELİK

YENİMAHALLE: VEYSEL TİRYAKİ

‘ÖNCE KENDİ MEŞRUİYETİNİ SORGULA’

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Ankara’yı çok sevdik. İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi. 16 yıldır bizi bırakmıyor. Ankara için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart için de aynı anlayışla, en ideal isimlerle en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkma gayretindeyiz” dedi.

“Milletimin gönlünde yeri bulunmayan kimsenin AK Parti listelerine girmesi mümkün değildir” diyen Erdoğan, “Kriterlere uygun şekilde çalışmayan milletvekillerimiz de olsa, teşkilat yöneticilerimiz de olsa milletimizin gönlünden düşmüş demektir. Çankaya’yı da Yenimahalle’yi de alarak yeni bir dönüşümü başlatmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat şimdi bizim meşruiyetimizi sorguluyor. Önce kendi meşruiyetini sorgula. Senin genel başkan yardımcıların bile sana çakıyor. Meşru değilsin. Bir an önce git de CHP tabanı da rahatlasın. Bu kişilerin tek derdi kendi koltuğunu korumaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.