Ak Parti'den İl seçim kuruluna Ahmet Türk başvurusu

Ak Parti'den İl seçim kuruluna Ahmet Türk başvurusu

Ak Parti, Ahmet Türk’ün “hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağı’ gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı.

Ak Parti, Mardin İl Örgütü, başvurusunda Halklarn Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56,24 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk’ün “KHK ile görevinden alındığını” yazdı.

Ak Partu Mardin İl Örgütü, mazbatanın ikinci en fazla oyu alana yani yüzde 38,53 oy alan Ak Part'nin Adayı Mehmet Vejdi Kahraman’a verilmesini istedi.

İl Seçim Kurulu, başvuruyu reddetti; ancak Türk’e mazbatasının verilip verilmemesi konusunda kararı YSK’ye bıraktı.

Ak Partu, YSK’yı beklemeyerek bu kez Ahmet Türk’ün “hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağı” gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvuru yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.