Ahmet Türk mazbatasını aldı

Ahmet Türk mazbatasını aldı

Mazbatasını alan Ahmet Türk, belediyeyi şeffaflık ve adil yönetim anlayışıyla yöneteceğini söyledi.

31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 56.24 alarak Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı seçilen Ahmet Türk ve Figen Altındağ, mazbatalarını aldı. Mazbatalarını almak üzere İl Seçim Kurulu’na gelen eşbaşkanlara HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve partinin ilçe belediye eşbaşkanlarının da olduğu olduğu kalabalık bir grup eşlik etti.

Yeni Yaşam gazetesinde yer alan habere göre, Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Ahmet Türk,  “Belediye elbetteki halkın hizmet göreceği bir yer. Bu hizmeti en güzel şekilde yapmak için bütün gücümüzle çaba içinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Büyük bir heyecanla halka hizmet etmeyi esas alacağız. Demokratik geleceği esas alan bir yaklaşımımız var. Bu ülkede demokrasinin kalıcı olması için, sorunların çözülmesi için çabalarımız olacak” dedi.

Açlık grevleri için çağrı

Açlık grevleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e çağrıda bulunan Türk, “Bugün çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzlerce insanımız tecridin kaldırılması ve demokratım bir gelecek için bedenlerini ölüme yatırmış. Buradan bugün hem Cumhurbaşkanı’na, hem Adalet Bakanı’na hem de halkımıza çağrıda bulunuyorum. İnsanlar yasamlarini kaybetmeden buna müdahale etmeliyiz. Elbetteki hiçbirimiz bu ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bunun önlenmesi için çaba içinde olunmalıdır” şeklinde konuştu. 

‘Şeffaf ve adil olacağız’

Türk ve beraberindeki heyet daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

Belediyeyi devralmaları sırasında da konuşan Türk, belediyelerine 3 yıl önce kayyum atanmış olmasını hatırlatarak, “Bugün halkın iradesinin bir kez daha tecelli ettiği gündür” diye konuştu.

Gerçekleştirecekleri çalışmalarına dair “şeffaflık ve adil yönetim” vurgularında bulunan Türk, “Yaptığımız tüm çalışmaları halka duyacağız. Emekçilerin hakkını asla ama asla yemeyeceğiz. Halkımızın beklentilerine yanıt vermeyen bir duruş, elbetteki bizim açımızdan bu halkı temsil etmez. Bu konuda gereken düzenlemeleri de yapacağımızı ifade ediyorum. Siyasi partiyiz, kendimize göre kadro oluşturma halkımız var. Çalışacağımız üst düzey kadroda düzenlemeler yapacağız. Onun kararını bizler vereceğiz. Ama emekçiye ama çalışanın hakkını hukukunu koruyacağız” dedi.

AKP, Ahmet Türk’ün "KHK ile görevinden alındığı, hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağını" iddia ederek Mardin İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

1-20190415124809.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.