Mithat Sancar: HDP’nin oyu yüzde 12 civarında

Mithat Sancar: HDP’nin oyu yüzde 12 civarında

HDP milletvekili Mithat Sancar, yaptırdıkları anketlere göre oylarının yüzde 12 civarında olduğunu söyledi. Sancar, "Bizim yaptığımız anketlerde HDP’nin şu anki oyu yüzde 12 civarındadır" dedi.

 HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde seçim ofisi açılışına katıldı.

Artı Gerçek’in haberine göre, Mithat Sancar açılıştaki konuşmasında “Demokrasiye katkı sağlayacak herkesi kucaklayacağız” dedi. HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilip edilmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Sancar, “Demirtaş seçim meydanlarına inerse yüzde 20 oyu garanti alır. Bu yüzden çıkaracaklarını sanmıyorum” yanıtını verdi.

‘EĞER BARAJI GEÇERSEK ERDOĞAN İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ’

Yaptırdıkları anketler hakkında bilgi veren Sancar, “Bizim yaptığımız anketlerde HDP’nin şu anki oyu yüzde 12 civarındadır. Ancak hileyi de hesaba katınca barajın altında kalma ihtimali ortaya çıkıyor. Bu yüzden oylarımıza sahip çıkmalıyız, sandıkları çok iyi korumalıyız. Eğer barajı geçersek Erdoğan seçimi kazansa bile artık istediğini yapamaz. Çünkü Meclis’te muhalefet çoğunlukta olur, yani Meclis’i kazanmış oluruz. Önceliğimiz Meclis’i kazanmak olsun” diye konuştu.

‘İKİNCİ TURA KALMAZSAK İNCE’Yİ DESTEKLERİZ’

Sancar, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ilişkin “Muhalefetin çalışmalarının güçlü olması bizi mutlu eder. İkinci tura biz kalmazsak Muharrem İnce’yi destekleriz. Ancak burada CHP’nin partimize yaklaşımı önemlidir. Eğer CHP partimize ortak yaklaşımı iyi ortaya koymazsa seçimde ortaya çıkacak kötü fatura herkese yansır” dedi.

‘CHP’DEN GELEN OYLAR BORÇ DEĞİLDİR’

“CHP’den bize gelen oylar borç değildir, lütuf değildir” diyen Sancar, “Önemli olan tabanda dayanışmadır. Savaş, olağanüstü hal, kötü giden ekonomi ile uçuruma doğru bir gidişat var ve biz bunu durdurmalıyız. Önemli olan herkesin üzerine düşen demokrasi görevini yerine getirmesidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.