Mısır'ın devrik lideri Mübarek serbest bırakıldı

Mısır'ın devrik lideri Mübarek serbest bırakıldı

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in avukatı müvekkilinin serbest bırakıldığı doğruladı.

Mübarek'in avukatı Ferid El Deeb, müvekkilinin tedavi gördüğü askeri hastaneden geçen cuma tahliye edildiği haberine ilişkin açıklama yaptı. Haberi doğrulayan Deeb, Mübareki'in altı yıl sonra ilk kez özgür olduğunu söyledi.

Tunus'ta başlayan Arap Baharı adı verilen halk ayaklanmalarının Mısır'a sıçramasından 18 gün sonra görevinden ayrılan Mübarek, Nisan 2011'de iki oğluyla birlikte tutuklanmıştı. Mısır'ın en üst kademedeki temyiz mahkemesi bu ay başında verdiği bir kararla, Mübarek'i Arap Baharı protestoları sırasında göstericilerin ölümünden sorumlu olduğu suçlamasından beraat ettirmişti.

MÜBAREK'İN TAHLİYE EDİLDİĞİ SIRADA KAHİRE'DE PATLAMA YAŞANDI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Bu arada cuma günü Mursi'nin bırakıldığı sırada Mısır'ın başkenti Kahire'de bir patlama yaşandığı belirtildi. Patlamada bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Güvenlik güçleri patlamanın nedeninin henüz belirlenmediğini açıklarken, saldırıyı üstlenen de olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.