Milli Savunma Bakanı: Afrin harekatı yapılacak

Milli Savunma Bakanı: Afrin harekatı yapılacak

Hükümet'ten Afrin operasyonu açıklaması geldi. Savunma Bakanı Canikli 'operasyon yapılacak' dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin harekatının yapılacağını açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Bakan Canikli, ”Afrin harekatı yapılacak. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Afrin’de tüm terör hatları ortadan kaldırılacak” dedi.
 
Canikli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:
 
”Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye’nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok.”
 
Rusya’nın rejime büyük destek verdiklerini biliyoruz. Rejimin kendi başına söylemleri hayata geçirme kapasitesinin sınırlı olduğunu biliyoruz. Bu hamleyi sadece rejimin bir düşüncesi olarak görmemek gerekiyor. Bunlar mücadele masasında konuşulması gereken konular. O kadar kaygan bir zemin söz konusu ki.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.