Milli Eğitim Bakanı Selçuk: EBA TV’deki sorun üzerinde çalışıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: EBA TV’deki sorun üzerinde çalışıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sistemi EBA TV’de yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak "Yüz yüze eğitimle birlikte talepte yoğunluk oldu. Aksaklıkların giderilmesi için çalışma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

“Bunu bizim için aslında olumlu bir haber. Talepte sıçrama oluştu” diyen Bakan Selçuk, altyapının giderek güçleneceğini ve her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler

Bugün sabah saatlerinde sisteme girmeye çalışan öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” başlıklı uyarı ile karşılaştı.

Sistemdeki uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…”

"Evinde bilgisayarı olan bile EBA'ya ulaşamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, EBA TV'deki sorunlara ilişkin Twitter'da şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye'de Eğitim sistemi çökmüştür dedik. Evinde bilgisayarı, interneti olan şanslı kesim bile EBA'ya daha ilk günden ulaşamıyor. Velilerden çok sayıda şikayet alıyoruz. Bütün bir yaz yattılar. Sonuç maalesef bu..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.