'Milletvekili bakan olamayacak'

'Milletvekili bakan olamayacak'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Yasin Aktay başkanlık anayasasında milletvekillerinin bakan olamayacağını duyurdu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, başkanlık sistemiyle ilgili "Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekili bakan olamayacak. Olursa milletvekilliği düşmüş olacak. Artık cumhurbaşkanı olarak seçilecek olan kişi belki de hükümetini önceden ilan edecek" dedi.

Ak Parti'li Aktay yaptığı açıklamada, "Bakan olacak kişi önceden artık milletvekili olmamaya karar verecek. Artık cumhurbaşkanı olarak seçilecek olan kişi belki de hükümetini önceden ilan edecek. Benim Dış ilişkiler Bakanım bu, İçişleri Bakanım şu, Sağlık Bakanım şu. Ekibiyle birlikte halkın önüne çıkarak bu hükümet için halktan oy isteyecek. O hükümetin bakan adayları belki önceden duyurulacak. Onunla ilgili bir açıklık yok; ama öyle olacak büyük bir ihtimalle" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.