Mikail Aslan Batman’da sahne aldı

Mikail Aslan Batman’da sahne aldı

Batman Belediyesi'nce düzenlenen konserde sahne alan Sanatçı Mikail Aslan, dinleyicilere anadilin korunması ve geliştirilmesine dair mesajlar verdi.

Batman Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında kette dün akşam bir konser organize etti. Sanatçı Mikail Aslan’ın sahne aldığı konser Ahmet Güneştekin Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı konserde sevilen şarkılarını seslendiren Aslan, dinleyicilere müzik ziyafeti verdi.
  
Sanatçı Aslan, seslendirdiği şarkıların arasında dinleyicilerine mesajlar da verdi.
 
Sanat ve sanatçıların üzerinde baskılar olduğunu dile getiren Aslan, "Rahat ifade edemiyorum. Ne zaman rahat konuşsak her seferinde ifade veriyoruz" dedi. Anadilinin Kürtçenin Kirmanckî (Zazaki) olduğunu ama Kurmanci de bildiğini ifade eden Aslan, anadilin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Dengbejleri anmak için söylediği bir stranda ise Aslan, "İnsan bu dünyadan giderken, sesi bu dünyada kalır. Ozanlar, dengbejler bu dünyadan gittiler. Seslerini bu dünyada bıraktılar. Şimdi karanlıkta kaldığımız zaman onların sesini kendimize rehber alıyoruz. Ne mutlu ki onlara seslerini sedalarını bize miras bıraktılar. Biz de bu mirasın hizmetkarlarıyız. Bu kültürün mirasçılarıyız. O emanet bizim olsun diye verilmedi, bir yere taşımamız için bize verildi" diye konuştu. 
 
Ahmet Aslan konserinin son bölümünde Bahar Kültür Merkezi sanatçılarından Şerzat ile düet de yaptı.
 
Konserin ardında Sanatçı Aslan’a plaket vererek teşekkür eden Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Batman'da bir senfoni orkestrası kurmak istediğini ifade ederek, Kürt sanatçılara destek çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.