‘MHP ve AK Parti'den 20 vekil ikinci tura katılmayacak'

‘MHP ve AK Parti'den 20 vekil ikinci tura katılmayacak'

MHP ve AK Parti'den 20 milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak ikinci tur oylamaya katılmayacağı veya aksi yönde oy vereceği yolundaki iddiaları gündeme geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ‘Oylama taktikleri' başlıklı bugünkü yazısında ‘Söylentiler, iki partiyi diken üstünde tutuyor' vurgusunu yaptı.

‘PAKETİN ÖZÜNÜ OLUŞTURAN ÜÇ MADDE 330'UN ALTINDA BIRAKILACAK'

Sarıkaya, şunları yazdı: "Özellikle oylama sonuçları kesin olan ikinci turda MHP ve AK Parti içinden 20 kadar milletvekilinin gelmeyerek veya aksi yönde oy kullanarak paketin özünü oluşturan üç maddenin 330'un altında kalmasını sağlayacağına dönük söylentiler, iki partiyi diken üstünde tutuyor. Bunu engellemeye dönük sıkı markaj taktikleri geliştiriliyor.

CHP Milletvekili İlhan Kesici'nin dünkü sohbetimizde dile getirdiği şu cümle bütünü özetliyor: ‘Partiye karşı hainlik, vatan hainliğinden daha beter bir şeymiş gibi algılanıyor. Parti içi kınama katsayısı normalin üzerinde; böyle olmamalı…'."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.