MHP, Kars’ta yerel seçimlerin iptali için başvuru yaptı

MHP, Kars’ta yerel seçimlerin iptali için başvuru yaptı

MHP Kars İl Başkanlığı, 31 Mart yerel seçimlerinin Kars'ta iptal edilmesi için İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

MHP Kars Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy tarafından İl Seçim Kurulu'na verilen itiraz dilekçesiyle Kars’ta seçimin iptal edilmesi ve yeniden seçim yapılması istendi.

Dilekçede gerekçe olarak bazı sandık numaraları verilip “sandık kurulu başkan ve üyeleri seçmenler terör örgütü militanları baskısında oy kullanmıştır. Seçmenin gerçek iradesinin sandığa yansımamasına neden olmuştur” ifadesine yer verildi.

Dilekçede ayrıca “Gerekli inceleme ve önlemler alınmamıştır. Cezaevinde hükümlü olan seçmen olmayan vatandaşlara oy kullandırılmıştır. Askeri er ve erbaşa oy kullandırılmıştır. Sandık kurulunda üye olanlar hem görevli oldukları sandıklarda hem de seçmen kaydının olduğu sandıklarda yasaklı olmasına rağmen oy kullanmıştır.” denildi.

MHP daha önce de oyların yeniden sayılması için başvuru yapmıştı.

HDP’nin Kars milletvekili ve yerel seçimlerde Kars belediye başkan adayı olan ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan Ayhan Bilgen, olayı Twitter’da paylaştığı bir mesajda duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.