MHP kararını değiştirdi, EYT önergesi reddedildi

MHP kararını değiştirdi, EYT önergesi reddedildi

Emeklilikte yaşa takılanlar önergesinin görüşülmesi Meclis’te kabul edildi. Önerge, MHP'nin ret oyu vermesiyle reddedildi.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçim için bitirilmesinin ardından bugün bir görüş ayrılığı da Meclis çalışmalarında yaşandı. Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili önergenin görüşülmesi, AK Parti dışında TBMM grubu bulunan 4 partinin oylarıyla kabul edildi. Önerge MHP’nin daha sonra kararını değiştirmesi üzerine reddedildi.

AK Parti’nin ret oyu verdiği emeklilikte yaşa takılanlar için araştırma komisyonu kurulması önergesinin, TBMM’de grubu bulunan CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti’nin oylarıyla görüşülmesi kabul edildi.

‘İKTİDARLA UZLAŞMA SAĞLAMADAN YÜRÜMEK DOĞRU DEĞİL’

İYİ Parti’nin verdiği önergenin gündeme alınmasına evet oyu veren MHP, söz konusu önergenin görüşmeleri sırasında tavrını değiştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifi veren milletvekillerinden biriyim. Verdiğimiz taahhüdün arkasındayız. Ancak emeklilikte yaşa takılanların polemik konusu yapılmasına aracı olmayacağız. Ekonomik sosyal sorunların çözümü ülke gerçeklerinden kopuk ele alınamaz. Ekonomik abluka ortamında devlet bütçesine yük getirecek uygulamalardan uzak durmalıyız. İktidarla uzlaşma sağlanmadan yürümek doğru değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.