MHP grup başkan vekili Akçay'dan, HATSO'ya ziyaret

MHP grup başkan vekili Akçay'dan, HATSO'ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek, Kadın kolları başkanı Gülşah Turan, Merkez ilçe başkanı Sedat Özbek, HATSO Başkanı Servet Taş’ı makamında ziyaret ettiler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

MHP İl Kongresine katılmak üzere Hakkari’de bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, ekonomik ve ticari gelişmeler hakkında görüşme sağlamak üzere Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunduklarını, ilin kalkınması ve gelişmesine katkı sunmak için meslek kuruluşlarının taleplerini dinlemek istediklerini belirtti.

HATSO Başkanı Servet Taş, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini belirterek, dünyayı ve ülkemizi saran COVİD-19 salgınının ülke ve dünya genelinde ekonomiyi olumsuz etkilediğinden, ilimizde de tüccar, esnaf ve iş insanlarımızın virüs salgını sonrası finans sıkıntıları yaşadığına vurgu yaptı. 6 aylık koronavirüs sürecinde TOBB ‘un üyelerimize dağıttığı nefes kredisi, bankalar tarafından kullandırılan düşük faizli krediler ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin esnaflara yönelik kullandırdığı krediler ile biraz nefes alan iş dünyasının şu an zor dönemden geçtiğini dile getiren Hatso Başkanı TAŞ, ümitlerinin bir an evvel bu zorlu süreci el birliği ile atlatmak olduğunu söyledi.

Taş, Ayrıca tek giriş ve çıkış karayoluna sahip olan Hakkari ilimize Durankaya Beldesi ve Geçitli-Aksu Köyleri güzergahından Van’a (mesafeyi 110 km’ye düşürecek) ayrı bir alternatif karayolu yapılmasını, hükümet tarafından 2021 yatırım programına alınması için MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye hitaben yazılan talep yazısını MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’a teslim etti. Talep yazısında alternatif karayolunun Hakkari’nin kısa zamanda kalkınmasına vesile olacağını, belirtilen güzergahta çok verimli yayla ve meraların olması nedeniyle bölgenin tarım ve hayvancılığının gelişmesinde önemli etken olacağı belirtildi.

mhp-1.jpgmhp.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.