MHP Genel Başkanı Bahçeli: KKTC, Doğu Akdeniz'deki son siperimizdir

MHP Genel Başkanı Bahçeli: KKTC, Doğu Akdeniz'deki son siperimizdir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs'taki seçimlerde zafer elde eden Ersin Tatar'ı tebrik eden Bahçeli şunları söyledi:

Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır. KKTC'nin tanınması uluslararası toplum nezdinde kabulü ve egemen devlet halinde varlığı sağlanacaktır. Siyasi tercihi ne olursa olsun, KKTC'de yaşayan her kardeşimi kucaklıyorum. Lefkoşa Ankara'nın ikiz kardeşidir. KKTC, Doğu Akdeniz'deki son siperimizdir. Kıbrıs demek vatan demektir, Kıbrıs demek Türk demektir. Ne var ki ışıklar yanıyor mesajıyla darbe heveslileri, ışığı yakanın da kapatacak olanların sadece aziz millet olduğunu bilmeleri tavsiyemiz ve ikazımızdır.

"Soros uşakları, demokrasi onurunu yok saymanın bedelini çok ağır ödeyeceklerdir"

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalarla ilgili konuşan Bahçeli, Türk cumhuriyetlerinin konuya ilişkin tepkisiz ve hareketsiz kaldığını söyledi.

Bahçeli şunları söyledi:

Bizi üzen, Türk cumhuriyetlerinin tepkisizliği ve hareketsizliğidir. Bu suskunluk, bu durgunluk Türk'e yakışıyor mu? Sokak hazır diyerek aba altından sopa gösteren Soros uşakları, demokrasi onurunu yok saymanın bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Diyoruz ki, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Türk'ün feryat ettiği bir ortamda başka bir Türk'ün duyarsız olması abesle iştigaldir. Kıbrıs'ta sesiniz çıkmıyor, Kerkük'ten habersizsiniz bari Karabağ'da sesiniz çıksın. Haksızlık karşında susmak tarihi hatadır. Biz gölge değiliz, Türk evladı Türk'üz. Bugün Azerbaycan'ın başına gelenler yarın başka Türk devletinin başına gelebilecektir. Bir Türk dünyaya bedeldir diyoruz ama dost ve kardeş ülkeden dik duruş göremiyoruz. Ayıptır, günahtır. Türk'ün şakası olmaz. Türk milletinin şerefli mensupları olarak, haklı mücadelenin şartları neyse hesap yapmadan yerine getirmek zorundayız. Kocaman bir aile olan büyük Türk milletiyiz.

MHP tarafından başlatılan "Askıda Ekmek Kampanyası"na yönelik eleştirilere cevap veren Bahçeli şöyle konuştu:

Siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir. Biz askıya ekmek koyduk, şu işe bakınız ki, ekmeksizler birer birer saklandıkları delikten fırlayarak ortalığa çıktılar. Vay ekmeksizler vay, milletimizin ekmeğine bile göz koyacak kadar nankörsünüz, milli ve manevi hasletlere tahammülsüzlük gösterecek kadar da namertsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.