MHP 10 yıl aradan sonra Hakkari'de parti bürosu açtı

MHP 10 yıl aradan sonra Hakkari'de parti bürosu açtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10 yıl aradan sonra Hakkari’de parti bürosu açtı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

MHP, Hakkari'de 10 yıl aradan sonra parti binası açtı. Açılışa MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bazı MYK üyeleri, İstanbul, Muş, Şırnak, Siirt, Van il ve ilçe başkanları katıldı. Bulvar Caddesi'nde bir binanın 7. katında hizmete açılan MHP il binasının açılışını yapan MHP Grup Başkan Vekili Akçay, kendisini karşılamaya gelen Hakkarililerle tek tek tokalaşıp sohbet etti. 10 yıl aradan sonra MHP İl Başkanlığına atanan Fatih Özbek, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Açılışta konuşan MHP Grup Başkan Vekili Akçay kendilerine sevgiyle ve geleneksel konukseverliğiyle ev sahipliği yapan Hakkarililere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Akçay şöyle konuştu:

"MHP Genel Başkanı liderimiz sayın Devlet Bahçeli'nin bütün Hakkarili kardeşlerimize gönül dolusu selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini getirdim. Şu anda liderimizin aklı, fikri, gönlü de Hakkari ile, sizlerle ve bizlerle birliktedir. Çünkü Hakkari vatandır. Hakkarili aziz vatanın asil evlatlarıdır. Ben de bir Manisa Milletvekili olarak diyorum ki, Hakkari Manisadır, Manisa Hakkari’dir. Hakkari, İstanbul'dur, Hakkari Ankara'dır. Bu düşüncelerle bugün MHP il binamızın açılışı vesilesiyle Hakkarili vatandaşlarımızla kucaklaşmaya, kaynaşma, hemhal olmaya, dertleşmeye, dert ortağı olmaya geldik. MHP grubu olarak da Hakkari il ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili hazırladığımız raporları da il başkanımıza takdim edeceğiz.Bunu belki bir başlangıç olarak sayabiliriz. Bundan sonra da MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu olarak Hakkari'nin sorunları, bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmaları 1 Ekimden itibaren Meclis açıldığından itibaren ele alacağımızı buradan belirtmek istiyorum"


Hakkari ve Şırnak illerinin ilçe statüsüne getirilmesi meselesinin şuanda acil ve öncelikli meseleleri olduğunu belirten Akçay bu durumun vatandaşlarda ciddi üzüntüye neden olduğunu söyledi. Akşay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette devletin ve bu devletleri yöneten hükümetlerin bazı tercihleri olacaktır. Mesela Yüksekova ve Cizreyi il yapmak isteyebilir. Elbette biz buna karşı olmayız. Fakat Hakkari ve Şırnak'ın ilden ilçeye dönüşmesine şiddetle karşıyız. Çünkü yanlıştır,doğru değildir. Yanlışta ısrar etmemek gerekir. Bu her bakımdan fayda getirmez. Çünkü il, vilayet kavramı bir mülkü yönetimi, statüyü ifade eder. Şehir bakımından, kent bakımından, şehircilik bakımından bir mana ifade etmez. Bizim üzerinde durduğumuz mevzu bu vilayet statüsünün kalması. Yani nasıl bir valiye devlet 'Ben seni valilikten aldım, kaymakam yaptım' diyemezse bir vilayeti de ilçe yapmamak gerekir. Bu bir rütbe gibidir. Ülkemizin çok önemli vatan saffında önemli ve stratejik bir konumda bulunan Hakkari’nin il olarak devamını biz ısrarla istiyoruz ve tavsiye ediyoruz. 

Akçay, parti binasındaki açıklamasının ardından Hakkari kent merkezindeki esnafları ziyaret edip sohbet etti. Ziyaretin artından Akçay, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ve kentteki STK ve esnafların katıldığı toplantıya katıldı. TSO Başkanı Servet Taş, STK'lar adına MHP Grup Başkanvekili Akçay'a Hakkari yöresine ait halı, kilim hediye etti.

2-120.jpg3-084.jpg4-071.jpg5-045.jpg6-038.jpg7-024.jpg02-051.jpg8-020.jpg01-068.jpg

dsc_5767.jpgimg_4337.jpgdsc_5858.jpg1-132.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum