Mevsimi geliyor, COVID-19 gripten nasıl ayrılacak?

Mevsimi geliyor, COVID-19 gripten nasıl ayrılacak?

TTB, Sağlık Bakanlığı’na grip mevsimi yaklaşırken pandemi ve grip vakalarının karışmasını önleyecek ne gibi hazırlıklar yürütüldüğünü sordu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığına gönderdiği resmi yazıda, influenza mevsiminin yaklaştığını ifade ederek sonbaharda grip vakalarının artışıyla birlikte sağlık hizmetlerinin organizasyonuna ilişkin ne gibi hazırlıklar yapıldığının açıklanmasını istedi.

TTB, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dağıtılan COVID-19 Filyasyon Algoritması’na Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19’a ilişkin web sayfasından ulaşılamadığına dikkat çekerek, algoritmanın sadece Ankara’da mı uygulanacağını, değilse Türkiye genelinde uygulanacak filyasyon algoritmasının nasıl olduğunu da sordu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazı ile birlikte, TTB’nin Filyasyon Algoritması’na ilişkin önerileri ve TTB COVID-19 İzleme Kurulu’nun 25 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı “İnfluenza Mevsimi Yaklaşırken Neler Yapılmalı?” başlıklı webinarın raporu da Sağlık Bakanlığı’na iletildi.

İnfluenza Mevsimi Yaklaşırken Yapılması Gerekenler Raporu için tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.