Mevlid Kandiline Özel Melayê Bateyi’nin Belgeseli Yayınlandı

Mevlid Kandiline Özel Melayê Bateyi’nin Belgeseli Yayınlandı

Kürt şair ve yazar Melayê Bate-i’nin insanlığa gönderilen son peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.s) doğumunu ve hayatını anlattığı ‘Mevlid-i Şerif' isimli eserini ‘Mevlid Kandili’ münasebetiyle sizler için yayınlandı.

Hakkari Emiri İzzeddin Şêr oğlu Mir İbrahim Han tarafından Biçer Mahallesi’nde 1700-1701 yıllarında yaptırılan tarihi Meydan Medresesi’nde yönetmen Bilal Çiftçi tarafından 2015’te çekimlerine başlanan, şair ve yazar Mela Hüseyin Bateyi’nin hayatını anlatan “Kasımdan Sonra” isimli Türkçe alt yazılı belgesel filmini Hazreti Muhammed (s.a.v) in doğum günü olarak bilinen 28 Ekim “Mevlid Kandili” münasebetiyle yayınlandı. 

Belgesel film kentin ünlü tarihçileri Abdulkadir Kızılkaya, İhsan Çölemerikli ve İmam Salih Kaval tarafından Melayê Bate-i’nin hayatını ve eserini anlatıyor. 

Belgeselin yönetmeni Bilal Çiftçi, "Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifleri ve daha sonrasında meydana gelen önemli olayları estetik bir üslupla kaleme alan Mela Bateyî’nin belgeselini Kandili münasebetiyle yayınladıklarını ifade ederek, tüm İslm aleminin mübarek “Mevlid Kandili”ni kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.