Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı

6 kente yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'da ise yağış akşam saatlerinde başlayacak, sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar geri geliyor. Tahminlere göre, yağışlar Doğu Akdeniz ile Muğla kıyıları, Antalya, Isparta’nın güneyi, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. Mardin, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde öğle saatlerinden sonra toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Sıcaklık, Marmara ve Ege ile ülkenin doğu kesimlerinde 3 -5 derece azalacak.

Tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışlar; genellikle yağmur, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklık, Marmara ve Ege ile ülkenin doğu kesimlerinde 3 -5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Öte yandan, bugün Marmara Bölgesi’nde hava çok bulutlu olacak. Öğleden sonra ise sağanak yağış başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.