Meteoroloji'den Hakkari ve Van İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji'den Hakkari ve Van İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından Hakkari’nin çevreleri ile Van’ın güneyi kar yağışlı geçeceği tahmin edildiği uyarısı yapıldı.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, '17 Şubat 2018 tarihinde yapılan değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Van'ın güneyi ve Hakkari'nin çevrelerinin ise kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor. Bölgede en düşük sıcaklıklar; Van'da 1, Bitlis'te 0,5, Hakkari'de 1,3 ve Muş'ta 5,1 derece olarak ölçülmüştür. En yüksek sıcaklıkların ise; Van'da 5, Bitlis'te 5, Hakkari'de 4, ve Muş'ta 8 derece olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.