Mesud Barzani'den Afrin açıklaması: Peşmerge yardım edemez

Mesud Barzani'den Afrin açıklaması: Peşmerge yardım edemez

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı Mesud Barzani, Afrin için endişeli olduklarını söyleyerek "Operasyonun en kısa zamanda son bulmasını istiyoruz" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, Türkiye’nin Afrin operasyonunu değerlendirdi. Barzani, “Derinden endişeliyiz. Bu askeri operasyonun en kısa zamanda son bulmasını istiyoruz çünkü sorunun çözümü savaşlarda değil” dedi.

BBC Dünya Servisi’nden Shaimaa Khalil ile bir söyleşi yapan Barzani, IŞİD kuşatmasının kırılması için Suriye’nin Kobane kentine 2014’te peşmerge gönderdiği hatırlatılınca şu yanıtı verdi: “[Afrin’e] Peşmerge göndermek oradaki meseleyi çözmez. Sunabileceğimiz en iyi yardım, saldırıyı durdurmak için elimizden geleni yapmak.”

Barzani, kendisinin görevi bırakmasına, Kerkük dahil bir dizi tartışmalı bölgenin Bağdat kontrolüne geçmesine yol açan referandum hakkında da şöyle dedi: “Bunu daha önceden de söyledim, yine söyleyeceğim. Pişman değilim. 3 milyon kişinin verdiği oydan pişman değilim ve referandum başarılıydı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.