Mesrur Barzani: Iraklı olmanın cezasını çekiyoruz

Mesrur Barzani: Iraklı olmanın cezasını çekiyoruz

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Kürtlerin zorla Iraklılaştırıldığını belirterek, bunun da cezasını çektiklerini söyledi.

Donald Trump’ın 26 Nisan’da imzaladığı kararname uyarınca, önümüzdeki 90 gün boyunca Irak, Libya, Suriye, İran, Sudan, Somali ve Yemen vatandaşlarının vize başvurusunun kabul edilmeyeceği belirtilmişti.
 
ABD Erbil Konsolosluğu tarafından bugün yapılan açıklamada ise, ABD vizesine sahip vatandaşların ülkelerini ziyaret edebileceğini belirterek, vize süresi dolanların yada geri çevirilenlerin tekrar konsolosluklarına başvurabileceklerini duyurdu.
 
Mesrur Barzani, Trump’ın Kürdistan Bölgesi ve Irak vatandaşlarına vize engeline ilişkin bugün yaptığı açıklamada, “Zorla Iraklı yapıldıklarını ve Iraklı olmalarından dolayı da cezalandırıldıklarını” belirtti.
 
Kürdistan’ın bağımsızlığına ilişkin girişimlere devam edeceklerini ifade eden Mesrur Barzani, “Kürtler Irakla olmakla cezalandırılıyor. Terörle savaşta en çok kurban veren Kürtlerdir. Üst düzey ABD’li yetkililerin söylemiyle de Kürtler ABD’nin en yakın müttefiğidir. Kürtler bedelini Iraklı olmakla ödüyor” dedi.
 
Donald Trump, seçim döneminde yaptığı açıklamada, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’le savaşan tek güç olduğunu ve ülkesinin Kürtlere daha fazla yardım yapması gerektiğini açıklamıştı.
 
Trump, “Kürtler bizim ve tüm dünya yerine teröre karşı savaştığı için, Kürtlere borçluyuz” ifalerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.