Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı

Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı

Hewlêr’den Mersin’e gelen aile, bozkurt işareti yapan ırkçı bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğradı. Saldırıda biri ağır, 2 kişi yaralandı.

Federe Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Hewlêr’den Mersin'e gelen Kürt aile, ırkçı bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğradı. Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce Sırtlan mevkiinde 3 kişinin saldırısına uğrayan aileden, biri ağır, 2 kişi yaralandı. Çevrede bulunan Cihan Kutluk adlı bir yurttaş, yaralı kişilerin yardımına koştu. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrasında olay yerinden kaçan ırkçı grubun gözaltına alınıp, alınmadığı konusunda bir bilgi alınmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Görgü tanığı olan ve olaya müdahale eden Cihan Kutluk’un verdiği bilgilere göre, “Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırdılar ve taşlarla kafalarına vurdu. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar. Yol verme kavgası olarak yansıtılabilir ama gerçekte öyle değildi. Bozkurt işareti yapıp, Kürtlere küfür edince, ırkçı bir saldırı olduğunu anladım. 5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık” dedi. 

Kutluk, olayın ardından Tekeli Jandarma Karakolu’na giderek ifade verdi. Kutluk'un Jandarma Karakolu’nda verdiği ifadesi şöyle: "13.05.2021 günü saat 16.00 sıralarında kendime ait aracım ile Adana ilinden cenazem olması dolayısıyla Antalya’ya seyahat etmekteydim. Mersin ili Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce Mahallesi Sırtlan mevkiine geldiğim anda virajlı yollarda trafiğin durduğunu gördüm. Neden durduğunu anlamak için araçtan indim esnada yabancı plakalı beyaz bir jipin en önde durduğunu ve birkaç kişinin kavga ettiğini gördüm. Kavgayı ayırmak maksadı ile yanlarına gittiğimde 01 YG 428 plakalı siyah Honda Civic marka aracın beyaz jipin önünde durduğunu ve siyah araçtan inen 3 şahsın beyaz jipin sürücüsünü ailesinin yanında öldüresiye dövdüklerini gördüm. Aralamaya çalışsak da başarılı olamadık. Beyaz jipin sahibi olan yabancı şahsı, eşini ve çocuklarını da tartakladıklarını gördüm. 01 YG 428 plakalı siyah araçta yolcu olarak bulunan isminin sonradan Mehmet Fatih Oflaz olduğunu öğrendiğim şahsın eline büyükçe bir taş alarak beyaz jipin sürücüsünün kafasına ve yüzüne 4 kere vurdu. İlk vuruşlarında şahıs dengesini kaybederek yol kenarında bulunan bariyerlere doğru devrildi. Bariyerlerden uçuruma doğru atmaya çalıştılar. Son vuruşunda şahıs bayılarak yere yığıldı. Yerde baygın olarak yattığı halde vurmaya devam ettiler. Şahsın ağzından, burnunda ve kafasından sürekli kan geliyordu. 

Daha sonra çevredekilerin 'öldü yeter' diye bağırmalarından sonra şahsı yerde baygın bir şekilde bırakarak araçlarına doğru yöneldiler. Araca binecekleri esnada Mehmet Fatih Oflaz isimli şahıs geriye doğru geriye dönerek, 'Bu olaya şahit edeni ileride bekliyor olacağım ve öldüreceğim. Kim bu olaya şahitlik yaparsa... Size burayı dar edeceğim. ... Kürtleri' diye tehditler savurdu. Daha sonra baygın şahsı kendi çabalarımla kendi aracıma bindirerek Tekeli Jandarma Karakolu'na yakın olan Aytemiz isimli petrole getirdim ve jandarmayı ekiplerine haber verdim. Olay yerini ve anı kendime ait telefonla çekmiş olduğum videoyu kendi rızam ve isteğim doğrultusunda tahkikata eklenmek üzere Tekeli Jandarma Karakolu Komutanlığı ekiplerine teslim ediyorum. Benim bu olayla ilgili olarak görgü ve bilgilerin bunlardan ibarettir..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.