Mersin Valiliği, nükleer santral inşaatındaki patlama hakkında inceleme başlattı

Mersin Valiliği, nükleer santral inşaatındaki patlama hakkında inceleme başlattı

Mersin Valiliği, Akkuyu nükleer elektrik santralinin inşaatında meydana gelen iki şiddetli patlamada oluşan hasarın tanzim edileceğini ve konunun her yönüyle inceleneceğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, görgü tanıklarının inşaatta çok şiddetli iki patlamanın olduğunu söyledikleri ve bazı evlerin camlarının kırıldığı görülüyor.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da olaya Twitter hesabından tepki gösterdi.

Başarır, Mersin halkının Akkuyu'da nükleer santral istemediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.