Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

MERGA BÜTAN VE HALKIN TEPKİSİ

Başta, geçte olsa kar yağışlarının memleketi olan Hakkâri’mize kayak pistinin gelmesine ön ayak olan gelişinde ve gelişmesinde emeği olan olacak herkesten Allah razı olsun. Hizmet şahıstan çok umumi olursa, genel olursa,  topluma olursa, halka yansırsa hizmet olur.

Hizmet halka yapılır, halkın huzuru, refahı,  yüzlerdeki tebessüme, çocuklarda ki sevince ortak olmak, yol olmak, önderlik yapmak hizmete âşıkların yoludur. Madem hizmet halka yapılır o zaman halka inilmeli en ücra köşeye çekilene kulak uzatılmalı, sessiz sedasızlara inilmeli, kıyafet değiştirilip onlar olmalı, fikirlerini, düşüncelerini, alkışlarını, öfkelerini, sevinçlerini, üzüntüleri görmeli, duymalı, alkışlara kanıp alkışlamayanları görmezden gelinmemeli…

Hakkâri’mizin dış mekânda kış ayların ilk ve tek sosyal aktivitesi olan malumunuz kayak merkezidir. Bunun da eksiklerini görüp,  gidermek daha da geliştirmek adına halkın taleplerini, şikâyetlerini yöneticilerle, yetkililerle, sorumlularla paylaşmak, takipçisi olmak...

Nedir eksikler, talepler ve şikâyetler

1- Öncelikli ulaşabilmek için kusursuz bir yol; çözüm Durankaya ve kayak tesisi yol ayırımı arası kısa mesafeli rampanın düşürülmesi, rampanın devre dışı bırakılması, alternatif ikinci bir yol olan Otluca yolunun da hava şartlarına bağlı olarak aktif olması. Neden? Çünkü fırtınalı günlerde yüksek noktaların kayganlığa meyilli olmasından araçların mahsur kalmaması (yaklaşık 100-200 metrelik yolda 3- 3,5 saat çoluk çocuk o fırtınalı havada merkezden gelecek greyderin beklenmemesi, yolun dar olmasından greyderin milim milim ilerlemesi, sinirlerin gerilmemesi, çoluk çocuk, aile ortamında küfürlerin havada uçuşmaması… )için.

2- Malzeme eksikliği; yarıyıl tatili olmasından dolayı ailece bir tatil keyfi yapmak isteyen o heves ve özlemle tesise koşan nice yetişkinler ve özlemle kaymayı özleyen nice çocuklar gençler koşarak malzeme (kayak seti, kızak, kar simidi) kapma yarışına girmemek için. Halkın yönünü oralara verip taleplerini karşılamak ve onca nüfusla,  masrafla ve yol gelip malzeme eksikliğinden geri dön ileri marş tekmili yapmamak için.

3- Herhangi bir doğa olayına (çok şiddetli bir fırtına veya mahsur olma durumunda) karşı herkesin saatlerce belki de günlerce barına bileceği büyük bir tesisin kurulması.

4- Telesiyej sıkıntısı; Sırada uzun kuyruklar oluşturarak bekleyen halkın arızalanma veya elektrik kesilmesine karşın ikinci bir alternatif telesiyenin yâda teleferiğin acilen kurulması.

5- Malzeme kiralama pahalılığı; bir kayak 25 TL, bir kızak 25TL, bir kar simidi 25TL ve belki de Türkiye’nin en kısa mesafeli telesiyesi tek seferlik 1,5 TL (bunu sabahtan akşama kadar telesiye ile kaymayı tercih edenler için büyük bir maliyettir. 90 saniye çık, 90 saniye in)

6- Engebeli yerlerinde acilen kayak seviyesine getirilmesi ve şimdi yapılabilecek imkânlarla alanın darlıktan, ferahlığa kaydırılması, kavuşturulması.

7- Merdivenlerde ki basamakların düz olması; kardan ve buzdan temizlenmediğinden milim milim inen, çıkan vatandaş.

8- Araçların düzensiz park edilmesi; acil bir durumda veya erken dönmek isteyen vatandaşların aracını çıkartmak adına diğer araç sahiplerini aramaya araştırmaya koyulması…

9- Ve en önemlisi ibadet ve itaatına sadık halkın bu nimetleri bizlere lütfeden yaratana karşı kulluk görevini rahatlıkla yerine getirecek abdest alma yeri ve de halkımızın çevre temizliğine önem ve ehemmiyet vermesi, dört duvarlı evimize verdiğimiz hassasiyetin aynısı ve daha fazla hassasiyetin hepimizin yaşama hakkı olan doğamıza tabiatımıza verilmesi.

Kayak merkezimizin kuzey tarafında bulunan en yüksek tepenin zirvesine yapılacak ikişer karşılıklı dört kişilik teleferikle 1,5 km ve 800 metrelik kayak pistlerinin önümüzde ki kayak sezonuna yetiştirilmesi temennisiyle…

Selam ve dua ile…

3-219.jpg1-314.jpg2-288.jpg17458183_1148186158644450_3262413628348548043_n.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum