Mensur Işık HDP'den ihraç ediliyor

Mensur Işık HDP'den ihraç ediliyor

Eşi Ebru Işık'a şiddet uyguladığı suçlamasıyla hakkında araştırma başlatılan Muş Milletvekili Mensur Işık'ın HDP'den ihraç edilmesi için disiplin süreci başlatıldı.

 Eşine şiddet uygulayan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık için partiden ihraç süreci başlatıldı.

Konuyla ilgili HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Işık’ın, eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığının kamuoyuna yansımasının ardından dün araştırma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Araştırmalarımız sonucunda Merkezi Disiplin Kurulumuz; Ebru Işık’ın ilk beyanını esas alarak Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle Kadın Meclisimizin başvurusu üzerine soruşturma başlatmıştır. Tüm yetkileri tedbiren durdurulan Işık’ın savunması alınacaktır” denildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kadına yönelik şiddete karşı tavrımız nettir. Kimden ve nereden gelirse gelsin, erkek şiddetine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Örgütlenen erkek egemenliği karşısında ‘kadın mücadelesi her yerde’ diyerek her türlü şiddete karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hiçbir kadın yalnız değildir. Kadın Meclisi olarak, bu sürecin takipçisi olacağımızı başta kadınlar olmak üzere kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.