Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Hakkari'de!

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Hakkari'de!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, il divan toplantısı için Hakkari'ye geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova'dan karayolu ile Hakkari'ye gelen Başkan Yalçın, Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprakı,  Hakkari Belediye başkan vekili Cüneyt Epçimi ve Hakkari il milli eğitim müdürü Veysel Durgun'u ziyaret etti.

 Memur-Sen  Genel Başkanı Ali Yalçın, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Memur-Sen il divan toplantısına katıldı.

Toplantıya, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Memur-Sen üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Sefer Özatak içinde bulunduğu sorunları dile getirirken, Memur-Sen Hakkari İl Başkanı Veysel Çitçi ise Hakkari’ye teşrif eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Hakkari’de görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 Toplantıda konuşan Genel başkan Yalçın; “Tarihin çok önemli bir kesitindeyiz. Suriye meselesi ile ilgili rahmetli Erbakan’nın ‘eğer mesele Suriye ise kesinlikle hedef Türkiye’dir’ sözü bugün anlamını bulmuştur. Hedef Türkiye’dir. Çünkü orada bir koridor uluşturarak ikinci İsrail oluşturulmaya çalışılıyor. Şeytanın aklına bile gelmeyecek yöntem ile burada bir açık ameliyat yapılmaya çalışılıyor' dedi.

“DEAŞ mühendislik ürünü bir yapı. Emperyalist ülkelerin batılı silah satan baronları bizzat besledikleri ve finanse ettikleri yapı önce giriyor sonra alıyor, sonra çekiliyor, teslim ediyor, dünya bir tiyatronun içerisinde DEAŞ’le mücadele ediyormuş gibi bir algı ile yönetiliyor. Ama orada Siyonist plan adım adım yerine getirilmeye çalışılıyor. Bunu görmek durumundayız. Türkiye buna niye zamanında müdahale edemedi? soru burası. Türkiye neden buna Fırat Kalkanı ile girdiği gibi şah damarında zamanında kesemedi. Çünkü Türkiye 1946’da NATO’ya girdikten sonraki süreçte devletin derin ve çukur tarafı diye ifade edilen 10 yılda bir vesayet ile milletin ensesine çöken, az bir şey toparlandığında, nefes aldığında bunu çok gören, nöbetleşe olarak küresel planların ayaklarını içerden temsil eden yapılar dolayısıyla Türkiye’nin bunu yapma şansı yoktu. Bunu 15 Temmuzda net olarak gördük' şeklinde konuştu.

Yalçın “Kilise 80 küsur roket düştü. DEAŞ roket atıyor dediler. Biz Kilis teşkilatımızın biz burada ölüyoruz. Biz burada boğuluyoruz, siz bizi duymuyorsunuz diye isyanı ve itirazı üzerine o sitemin üzerine biz bir heyet gönderdik. Komisyon gitti 2 gün çalıştı. 2 gün sonra oradan bir rapor geldi. Siyasiler, sivil toplum, esnaf, memur, mülteciler toplumun bütün katmanları ile temas kurulmuş. Rapor çok ilginç ben muhatabına raporu özel olarak teslim ettim. Orada kurulan cümle 15 Temmuz sonrası kendini gösterdi. O cümle bana şu cümleyi kurdurdu 15 Temmuz sonrası Ömer Halis Demir’in ailesini ziyaret ettim. Başsağlığı dilemek için. Bir veya bir buçuk hafta geçmişti üzerinden. Baba yorgun düşmüştü istirahata çekilmişti. Abisi bizi karşıladı. Abisine size ayrı olarak teşekkür ediyoruz, bir ülkenin kurtulması sürecinde kardeşinizin Halis Demirin ortaya koyduğu kıymetli tavır son derece önemlidir. Ama bugün size kimsenin size söylemeyeceği bir şey söyleyeyim. Merak etti. Dedim ki böyle bir süreç yaşadık. Orada bir cümle vardı rapor edildi. Düşen bütün roketler adrese teslim düşüyor. İçerden bir ihanet var, koordinatlar karşıya veriliyor. Dolayısıyla serseri roketler değil bunlar. O ihaneti bulmazlarsa burada bu şeyi yaşamaya devam eder diyor. Ömer Halis Demirin alnında zımbaladığı Semih terzi Kilis Komutanı ve DEAŞ’e koordinatları veren o' dedi.

“Hakkari’yi bende çok değişmiş ve dönüşmüş buldum. Önceki gelişimle ile bu gelişime kadar aradaki geçen zaman içerisinde Hakkari bir defa şehir olma yolunda, şehir görünümü yolunda çok kıymetli adımların atıldığını gördüm. Öbür geldiğimde şehrin altından girip üstüne kadar bir yolculuk yaptığımda ben burada bir hizmetin, devletten gelen bütçenin alana yansımadığını görmüştüm. Şuan şehre girdiğinizde şehirde sizi karşılayan asfalttan ortadaki refüjlere varana kadar, ışıklandırmasından direklerine varana kadar birçok çalışmanın olduğu gözüküyor. Bugün ki ziyaretimde kayyum olarak görev yapan belediye başkanıma özellikle çok teşekkür ettim. Neden? Çünkü şehir nefes alıp veriyor' dedi.

1-372.jpgdsc_0049---kopya.jpg3-275.jpg5-169.jpg

dsc_0094-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.