Memur-Sen gazetecileri unutmadı!

Memur-Sen gazetecileri unutmadı!

Memur-Sen Hakkari Şubesi “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentte çalışan gazeteciler ile yemekte bir araya geldi.

HAKKARİ OBJETİF HABER

HAKKARİ - Memur-Sen Hakkari Şubesi kentte çalışan gazetecileri unutmadı. “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentte çalışan gazeteciler onuruna bir lokantada yemek verildi. Yemeğe; ulusal ve yerel basında çalışan gazeteciler ile Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür ve sendika bileşenlerinin yöneticileri katıldı.

Verilen yemeğin ardından kısa bir açıklama yapan Hakkari Memur-Sen İl Temsilcisi Nihat Gür, zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını söyledi.

Zorlu coğrafyada gazetecilik yapmanın güçlüklerine değinen Gür,”10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdi. Bu gün,"Çalışan Gazeteciler Günü ya da "Bayramı" olarak anılıyor. Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler,  kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir” dedi.

Yemekte gazeteciler adına kısa bir konuşma yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari Temsilcisi Feyzullah Taş ise şunları söyledi: “Hakkari’deki gazeteciler zor şartlar altında görev yapıyor. Zorlu bir coğrafyada zorlu bir mesleği icra ediyoruz. Haber takibi yaparken bazen tartaklanıyoruz bazen de gözaltına alınıyoruz. Her şeye rağmen görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Çetin şartlarda savaşta, çatışmada her türlü olağanüstü durumunda haber peşinde koşan, tek bir kare ve açıklama için saatlerce bekleyerek mesleğimizi en iyi şekilde icra eden meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gazetecileri bu anlamlı günde hatırlayan ve onları yemekte bir araya getiren Memur-Sen başkanı ve üyelerine teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.