Mehmet Budak Ak Parti’den Hakkari aday adayı

Mehmet Budak Ak Parti’den Hakkari aday adayı

14 Eylül 2016 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak’ın ağabeyi Mehmet Budak 24 Haziran seçimleri Ak Parti’den Hakkari milletvekili aday adayı oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

24 Haziran seçim takvimi işlemeye devam ederken siyasi partilerin milletvekili aday adayları da netleşmeye başladı. Gerdi aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Budak Ak Partiden Hakkari milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. 

'Bu kutlu davada Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde' yürümeye devam edeceği mesajını veren Mehmet Budak “Biz 30 yıla yakın siyasette bu kutlu davada kimseye boyun eğmeyerek sürdürdük. Kimseye biat etmedik. Allahtan başka kimsenin önünde eğilmedik. Dik duruşumuzu sürdürdük sürdürmeye devam edeceğiz. Bu kutlu davada yürümeye, şehidimizin yolunda gitmeye çalışacağız. Dik duruşumuzu göstererek terör örgütlerine gereken cevabı vereceğimizi, terör örgütü bilmelidir ki insan öldürerek hiçbir hedefe ulaşılmayacaktır. Biz bir ölür bin diriliriz Ben de ailem ve Gerdi aşiretinin onayını alarak  Ak Parti Hakkari milletvekili aday adayı oldum.  Eğer partimden onay alır milletvekili seçilirsem Hakkari için hayata geçireceğim projelerim var” dedi.  

Budak, Hakkari için hayata geçirilmesi için ivedilikle üzerinde duracağı projeleri ise şöyle sıraladı:

*Gençleri işsizlik sorunun çözümü için başta maden sektörü olmak üzere bir çok alanda yatırım yapılmasını sağlamak.

*Gerekli güvelik önlemleri alındıktan sonra Cilo buzul Dağları ile Berçelan Yaylasını turizme kazandırmak. 

* Yıllardır gündemde olan Derecik Sınır Kapısı'nın açılmasını sağlamak. 

*İhalesi yapılmış olan uluslararası kayak merkezinin bir an önce faaliyete girmesini sağlamak. 

*Şemdinli – Derecik karayolunun çift şerit olarak yapılmasını sağlamak. 

* Gençler için spor tesisi ve yüzme havuzu yaptırmak. 

Mehmet Budak kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Şemdinli’de okul birincisi olarak tamamlayan Mehmet Budak, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Türk Telekom’da göreve başlayan Budak, 2005 ile 2011 yılları arasında Erzurum Refik Saydam Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Budak 2012 ile 2018 tarihlerinde çalıştığı Şemdinli Devlet Hastanesi’nde müdür yardımcısı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. 

Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden de mezun olan Budak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.