Meclis’te infaz kanunu mesaisi başladı

Meclis’te infaz kanunu mesaisi başladı

Meclis Adalet Komisyonu, yaklaşık 90 bin kişinin cezaevinden tahliyesini öngören infaz düzenlemesini görüşmek üzere toplandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ve AK Partili 58 milletvekilinin imzasıyla hazırlanan infaz kanunu değişikliği Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

İnfaz indirimiyle kalıcı, denetimli serbestlik süresinin artmasıyla ilgili geçici düzenleme içeren 70 maddelik kanun teklifi görüşmeleri için Meclis’in en büyük komisyon salonu olan Plan Bütçe Komisyonu Salonu tercih edildi. Korona virüsü salgını dolayısıyla alınan karar doğrultusunda milletvekilleri salonda aralıklarla oturdu. Bazı milletvekillerinin de önlem için maske taktığı görüldü.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan ve MHP Grup Başkanvekili Bülbül’ün teklif sahibi olarak birlikte katıldığı komisyon toplantısındaki görüşmelerin bugün tamamlanması hedefleniyor. İlk haliyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesini getirecek teklifin genişletilmesi için çok sayıda önerge verilmesi bekleniyor.

Adalet Komisyonu toplantısını korona virüsü kapsamında alınan önlemler çerçevesinde TBMM TV, TRT, AA, İHA, DHA ve ANKA takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.