MEB’den yüz yüze ve uzaktan eğitim açıklaması

MEB’den yüz yüze ve uzaktan eğitim açıklaması

Bakanlık, “Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek” açıklama yapt.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında eğitimde uygulanacak kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan “Eğitimde ‘yerinde karar’ uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüzyüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir” denildi.

Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitimin daha önce açıklandığı şekilde devam edeceğini belirten Bakanlık açıklamasında “Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9,10 ve 11. sınıflarda yüzyüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır” ifadeleri yer buldu.

Yapılan yazılı açıklama şöyle devam etti:

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.  8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.  Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir.  Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.