Maxmur kampında patlama: Ölü ve yaralılar var!

Maxmur kampında patlama: Ölü ve yaralılar var!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Maxmur kampında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralananların olduğu belirtildi.

Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda bu akşam henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralanının olduğu belirtildi. 

Şırnak ve Hakkari'de 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalardan dolayı Irak'a gidenlerin yerleştiği ve yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı Mahmur Kampı'nda saat 20.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. 

Rudav Televizyonu'na konuşan Mahmur Kaymakamı Rizgar Mistafa, "Mahmur Kampı'nda Türkiye'den gelenlerin kaldığı bölgede patlama oldu. Kamp yönetiminden bize ulaşan bilgilere göre, patlamada çok sayıda kişi öldü ve çok sayıda da yaralı var" dedi. 

Kaymakam Mistafa, patlamanın neden meydana geldiği konusunda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek araştırmaların devam ettiğini ifade etti.

BOMBALI ARAÇLA İNTİHAR SALDIRISI İDDİASI

Öte yandan, patlamanın bomba yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısı olabileceği öne sürüldü. Ancak bu iddia yetkililer tarafından doğrulanmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.