Mansur Yavaş: Senet davasında mağdur benim

Mansur Yavaş: Senet davasında mağdur benim

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, sahte senetle icra takibi yaptığı iddiaları için konuştu:

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin’in şikâyeti üzerine, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlamalarıyla açılan davada yer alan iddiaları yanıtladı.

Yavaş, “Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı senedi icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunu suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkâr kararı vardır. Asıl mağdur benim. Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur” dedi.

SORUŞTURMA SAVCISI NİYE DEĞİŞTİRİLDİ?

Yavaş, şikayetçi Kesgin’in çocuk istismarından yargılandığını ve şizofren raporu olduğunu, resmi evrakta sahtecilik ve şantajdan mahkûmiyet aldığını söyledi. Yavaş ayrıca savcılığın bir yıl önce kendisi hakkında söz konusu iddialar nedeniyle soruşturma izni verilmesine yer olmadığı kararını verdiğini belirterek, “Bu şahsın şikayeti üzerine hakkımda savcılık tarafından daha önce kovuşturmaya yer yok denmişken soruşturma savcısı değiştirilmiş ve yeni savcı suç tipini de değiştirerek jet hızıyla bir iddianame düzenlemiştir. Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntılı olması, bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür” diye sordu.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUCAĞIM’

‘Anketlerde kendisinin önde olduğunun anlaşılmasından’ sonra hakkındaki iddiaların ortaya çıktığını söyleyen Yavaş, söz konusu haberi yapan gazete, bunları basın toplantısıyla yineleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Yavaş, “rakibimiz farkı kapatamayınca bundan sonra hangi kumpaslara başvuracaktır” dedi.

Yavaş, açıklamasında şunları söyledi:

ÇUKUR SİYASETİNİN ARKASINDA OLANLAR GÖRÜLDÜ: Adeta bir suç makinesi tarafından şahsıma atılan iftiralara ve bundan medet uman haysiyet cellatlarına cevap vermek için toplanmış bulunuyoruz. Söz konusu iftira yayınları 2-3 ay önce bir yayın organında yer almış ve muhtemelen şimdi yoğun bir şekilde yayınlayan gazetelere de gönderilmişti. Avukatımız tarafından şahsın iftiralarını, mahkumiyetlerini göndermiştik. O dönem bu iftiraları ciddiye almayanların anketleri görünce üstüne atlaması çaresizliklerinin işareti. Bu çukur siyasetinin arkasında kimlerin olduğunu biz de gördük, millet de gördü.

DEVAM EDEN DAVA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMAK SUÇ: Devam eden bir davayı etkileyecek sözlü ve yazılı beyanda bulunulamaz, aksi taktirde adil yargılamayı etkileme suçu oluşturur. Bu nedenle açıklama yapmadım. Ancak adil yargılamayı etkilemek isteyen Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik’le ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

HAKKIMDA ÇIKARTILAN İFTİRALAR: Anketler kötü gelince sanki suçmuş gibi Makedon olduğumu öne çıkardılar. Ardından taksicileri şehir merkezine sokmayacağım yalanını uydurdular. Duvarlara bir belediye çalışanına ‘Her biji Mansur’ yazdırarak, yıpratmaya çalıştılar. Mevcut belediye işçilerinin çıkartılacağı, yerlerine 20 bin PKK’lı işçinin alınacağı yalanını çıkarttılar, İçişleri Bakanı’nın dağlarda 700 PKK’lının söylediği bir zamanda. Bunlar yetmeyince yeni bir iftira kampanyası başlattılar.

ÖZHASEKİ NEDEN MAL BEYANINDA BULUNMUYOR: Mal beyanı yapan benim ve rakibimin de mal beyanı yapmasını istediğim için bu iftirayı başlattılar. Amaçları rakibimin mal beyanı yapması çağrımı engellemek. Temiz siyaset diyorlar, o zaman Özhaseki neden mal beyanını açıklamıyor?

ŞİKAYETÇİ SAHTECİLİKTEN MAHKUM: Siyasi tarihimizin en ahlaksızca yürütülen kampanyanın özeti şudur: Bu şahıs resmi evrakta sahtecilik, şantajdan hapis cezası almış bir kişidir. Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı senedi icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunun suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır. Asıl mağdur benim. Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur.

SAHTE SENETTEN VE ŞANTAJDAN 6,5 YIL CEZA ALDI: Bu hükümlü sahteci (Necmettin Kesgin), bahse konu olan sahte senet hakkında savcılığın açtığı dava sonucu şahsıma ‘sahte olduğunu bildiği senedi vermek’ten 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 yıl hapse mahkum edilmiştir. Aynı dosyada, şahsıma şantaj yapmaktan 1 yıl 3 ay, benimle yaptığı bütün görüşmeleri izinsiz kaydetmekten de 1 yıl 3 ay hapis cezası almıştır. Şahsın, toplam 6 buçuk yıl hapis cezası bulunmaktadır. İlgili mahkeme kararları dosyadadır.

ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BENİ HAKLI GÖRDÜ: Israrla mahkum olduğum denilen kararları uygulanmamıştır, çünkü Asliye Ticaret Mahkemesi beni haklı görmüş ve yürütmeyi durdurmuştur. Sahte senedi icraya verdi diyorlar, gazeteciler ‘aslı varken niye sahtesini icraya versin’ diye sormuşlar, bilmiyorum demiş…

SAHTECİDEN MEDET UMAN SİYASETÇİLERİ İLK DEFA GÖRÜYORUM: Bu iftiraları atan kişi, hapse girmemek için böyle davranıyor. Yargıdan kaçmak için siyasileri avucuna alan ve o sahteciden medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Çocuk istismarcısını beraat ettireceksiniz. Bir koltuk uğruna çocuk istirmarcısına sahip mi çıkıyorsunuz? Seçim uğruna bir sahteciye  bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyecekleri bir kara leke olarak yapışmıştır. ‘Bilmeyerek bu suçlamaları Mansur Yavaş’a yönelttik’ diyorsanız kötü. Bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Bu insanın işlediği suçları biliyorsunuz Yavaş’ı suçlamak için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var bu açıklamaları yapmak suç. Bu sahteci şahısı, işlediği 6  buçuk yıl suçtan, o çocuk istismarı dosyasından beraat ettirmeyi mi düşünüyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu şahısa? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Seçimi kaybetme paniği ile yapılanlar siyasete yakışmıyor.”

FETÖ’YE YARDIMDAN HAPİSTE OLMASI GEREK: (AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ‘temiz siyasetçiler istiyoruz’ sözü üzerine) Ben mal beyanını açıkladım, ancak kamu görevi yapan rakibim Özhaseki açıklamadı. FETÖ’ye yardım ve yataklıktan çoktan cezaevinde olması gereken ve teröriste gerilla diyen birisinin Ankara’ya yakışmayacağını herkes bilir. Ankaralı seçmen gerekli cevabı sandıkta verecektir.

HABER KANALLARI YAVAŞ’IN YANITINI VERMEDİ

Öte yandan dün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Yavaş hakkındaki iddialarını dün canlı olarak yayınlayan haber kanalları Yavaş’ın basın toplantısında verdiği yanıtları canlı yayınlamadı. Yavaş’ın açıklamaları sadece Haber Global ve Halk TV’de canlı olarak verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.