Manevi Değerimiz Kadınlar

Merhaba değerli Hakkari Objektif Haber okuyucuları, sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Bugün ki yazımda yaşadığımız toplumda bizlere peygamber efendimizin emanetleri olan kadınlardan söz etmek istiyorum. Kadının Toplumda felsefe yapabilmesi için yaşaması ve var olması gerekir. Hakikat olarak kadın var ama unutulmuş ya da unutturulmaya çalışılıyor. Kadın doğulmaz, kadın olunur. Yuvanın gerçek sahibi olan kadınlar ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Yaşadığımız toplumumuzda kadına gerçek ve hak ettiği değeri göstermeli ve davranışlarımızda bunu sergilemeliyiz.

Her erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır. Unutmayalım ki başarı merdivenlerini basamak basamak çıkarken arkamızda güçlü bir kadının olduğunu unutmamalıyız. Kadının toplumdaki değeri mücevher gibidir. Mücevhere sahip olabilmek için sarraf olunmalıdır. Onlar insan biz insanoğluyuz. Kadın sevgidir, kadın duygudur, kadın gönüldür. Onları her zaman Şefkatli bir şekilde yaklaşmalı, kırıcı sözler ve eleştiriler yaparak, yaşam enerjilerini bozmamalıyız. Küçük bir detay kadını mutlu eder. Bir demet çiçek, hoş bir mesaj, tatlı bir bakış ve bir tebessüm kadının gönül dünyasını zengin eder. Erkek olarak kadına şefkatli davranıldığında kadın değerli olduğunu hisseder. Kadın kendi başına ne gül goncasıdır, ne de diken. Koklamasını bilirsen gül, tutmasını bilmezsen diken olur. Kadınları anlamaya çalışmalı, kazanılan başarıların arkasında onların eseri olduğunu unutmamak gerekir. Kadın öyle bir detaydır ki onu ne kadar incelersen incele her zaman yeni filizlenmiş bir çiçek gibidir.

Bir kadını ortadan ikiye böl…

Yarısı annedir.

Yarısı çocuk.

Yarısı sevgili.

Yarısı aşk.

(Cemal Süreyya)

Dinimizde kadın sultandır. Toplum içindeki sosyal yaşantıdan tutun da, iş yaşantısına kadar kadının elinin değdiği her yer güzelleşir. Kadın yediği yemek ile değil, gördüğü şefkat ile doyar. Gösterdiğin sevgi kadar güzelleşir. Verdiğin sadakat ile güvenle yaşar ve bir kadına sözlerin ile değil gözlerin ile konuşursan o kadını mutlu etmişsindir.

Kadının;

Söylediklerine güveneceksin.

Fikirlerini önemseyeceksin.

Triplendiğinde katlanacaksın.

Gülmek için sebebi, ağlıyorsa mendili olacaksın.

Yarası değil Bandı olacaksın.

Kısacası kadının vatanı olacaksın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum