Mali Müşavir Yakupoğlu: Seminerimiz bir hafta ertlendi

Mali Müşavir Yakupoğlu: Seminerimiz bir hafta ertlendi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, bugün düzenleyecekleri bilgilendirme seminerinin bir hafta ertelendiğini açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER
 
Mali Müşavir A.Cabbar Yakupoğlu, Hakkari-Van-Ağrı mali Müşavirler Odası tarafından bugün düzenlenmesi beklenen Dijital Dönüşümün geldiği nokta ile yeni yayınlanan 509 Nolu tebliğin getirdiği yeni zorunluluklar, işleyiş süreçleri, mevzuatlar, Dijital Dönüşümün nereye gittiği ile ilgili olarak Mükellefler ve Mali Müşavirlere sağlandığı avantajlar Konulu seminerin bir hafta ertelendiğini belirtti.

Yakupoğlu, Bugün e Hakkari Oda Başkanları, yöneticileri ile esnafların davetli olduğunu duyurdu.

Dijital mevzuat Elektronik ortamda e-fatura  e-irsaliye   e-meslek makbuzu e-defter e-arşiv gibi belgelerin düzenlenmesi  1 Ocak 2020 Tarihinde itibaren yürürlüğe gireceği bilgisini veren Yakupğlu, bugün saat:15:00 da Hakkari  Ticaret Odası Toplantı Salonundaki Toplantıya tüm Mali müşavirlerin ve esnafların katılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Mali Müşavir A.Cabbar Yakupoğlu şunları belirtti: "Vergi ve SGK prim Borçlarını yapılandıran Ancak haklarını kaybedenlere yeni bir hak getiriliyor, ve böylece mağdur olan KYK Borçlarına da Düzenleme gelecek  Vergi ve SGK  prim Borçlarını  yapılandıran ancak haklarını kaybedenlere yeni bir şans daha verilmesini söylemiştik.
Ancak 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan Ahilik Fonu’nun ertelenmesi ile ilgili öğrencilerin kredi Yurtlar Kurumu borçlarına yönelik düzenlemelerin yer alacağı yeni bir Ekonomi paketi üzerinde çalışıldığı görülmektedir. Ak Parti kaynaklarının yeni bir çalışma üzerinde duruluyor. Vergi ve Prim borçlarının yapılandıran Ancak ödemelerini düzenli yapamadığı için yapılandırmadan çıkanlarla ilgili yeni bir çalışma üzerinde duruluyor. Piyasalarda bu yönde bir süredir beklenti bulunduğu, bu yönde mükelleflere yeni bir şans tanımasına ihtiyaç olduğu dile getiriliyor. Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ekonomimize önemli derecede maddi gelir sağlayacak ve piyasalarda rahat nefes alacaktır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.