Mahkemeden Hakkari Milletvekili Zeydan kararı

Mahkemeden Hakkari Milletvekili Zeydan kararı

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu HDP’li vekil Abdullah Zeydan’ın 13 Aralık günü görülecek duruşmasında hazır edilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü ile Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı İnfaz Kurumu’na yazı yazd

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın duruşmada hazır edilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü ile Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı İnfaz Kurumu’na yazı yazdı. 

Mahkeme gerekçe olarak ise, 13 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak Zeydan’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katılmayı reddetmesi ve sorgusunun yapılması gerekliliğini gösterdi.
 
Mahkeme, Zeydan’ın en geç 11 Aralık günü, Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na naklini istedi.(MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.