Mahalle yolu Çamur dolu!

Mahalle yolu Çamur dolu!

Hakkari'de Biçer Mahallesi yolu çamur deryasına döndü.

ÇETİN ALPSAR/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi tarafından iki yıl önce açılan 800 metre uzunluğundaki yol bataklığı andıran bir çamur deryası olarak kaldı.  800 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki yeni yol ile beraber iki taraflı taş istinat duvarı ve 750 metrelik sulama kanalı yapılmasına karşın mahallelinin ulaşım sorunu bitmedi. 

2015 yılında Biçer Mahallesi’nde açılan yeni yol ile beraber burada yapılan taş istinat duvarı ve sulama kanalı çalışmaları ile mahallenin temel yol ihtiyaçlarının en uygun şekilde karşılanması amaçlanırken,  şimdilerde bataklığı andıran görüntüsüyle yol, dört çeker arazi araçlarının bile çıkamadığı bir çamur deryasına dönmüş vaziyette. Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile çehresi açılan mahallede arsaların değer kazanacağı varsayımıyla bir çok vatandaş arazisinde ev inşa çalışmaları başlattırken, simdilerde bozuk yol yüzünden araçların gidemediği evlerine herhangi bir eşya götüremeyecek duruma düştükleri öğrenildi. 

Kış mevsiminin sert ve yağışlı geçtiği kent merkezinde, çalışmaların sadece yüzeysel yapılmasından kaynaklı bir çok mahallede benzer ulaşım promlemleri devam ederken, vatandaşlarda duruma tepki gösterdi. Hergün çamurlu yolda yürüdüklerini ve evlerine yeni bir eşya alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri olası bir acil durumda ne ambulans ne de itfaiye gibi araçların giriş yapamayacaklarını, girseler bile araçaların çamurlu yolda hareket etmelerinin olanaksız olduğunu belirttiler. Mahalledeki evlerin çoğunun ahşap ve toprak damlı olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, olası bir yangında müdahalenin imkansızlaşabileciğini ve mahalleli olarak tehlikede olduklarını vurguladılar. Aynı yolu kullanarak hergün okula giden farklı yaşlardaki öğrenciler ise, yolun çamurlu olmasından dolayı temiz elbise ve ayakabbılarla çıktıkları evlerine çamura batmış bir şekilde döndüklerini kirlenmenin yanı sıra, üşüyüp hasta düştüklerini kaydettiler. 
yetkililerden çözüm isteyen mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirtti. 

unnamed-(2)-006.jpgunnamed-(1)-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.