Lübnan Başbakanı Hariri istifasını askıya aldı

Lübnan Başbakanı Hariri istifasını askıya aldı

Suudi Arabistan'da istifa ettikten sonra ülkesine dönen Lübnan Başbakan'ı Saad el Hariri istifasını askıya aldı. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile görüşen Hariri, Aun'un kendisinden 'daha fazla diyalog için beklemesini istediğini' söyledi.

Ülkesine döndükten sonra Beyrut'ta bağımsızlık günü kutlamalarına katılan ve Lübnan Cumhurbaşkanı Aun ile görüşen Hariri açıklamasında "Bugün istifamı Aun'a sundum. O da bunu önermeden önce beklemem ve istifanın siyasi arka planı ve nedenleri konusunda 'daha fazla diyalog' için istifamı tutmam uyarısında bulundu" dedi.

Bu talebe olumlu yanıt verdiğini aktaran Hariri görüşmelerin 'ulusal diyaloğa ciddi bir başlangıç oluşturmasını umduğunu da' ifade etti.

Daiy Star'ın aktardığına göre Hairi ile Aun'un görüşmesinde Meclis Sözcüsü Nabih Berri de hazır bulundu. Barri kısa süre görüşmeden ayrılarak Aun ve Hariri'yi yalnız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.