Liselerde ilk nakil heyecanı

Liselerde ilk nakil heyecanı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında, kayıt hakkı kazandığı okulu değiştirmek isteyen ya da herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar için 10 Ağustos’ta başvuruları tamamlanan birinci nakil döneminin sonuçları bugün ilan edil

İkinci nakil dönemi için başvurular da 13-17 Ağustos arasında kabul ediliyor. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurularak yapılıyor. Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınıyor, bir nüshası imza karşılığı veliye verilirken diğer nüshası okulda saklanıyor.

4 NAKİL DÖNEMİ YAPILIYOR

13-17 Ağustos’taki ikinci yerleştirmeye esas nakil başvurularının ardından, sonuçlar 19 Ağustos’ta açıklanacak. 27-31 Ağustos’ta üçüncü dönem için başvurular kabul edilecek, sonuçlarsa 3 Eylül’de ilan edilecek. Dördüncü dönem nakiller için başvurular 3-6 Eylül’de alınacak. 8 Eylül’de sonuçların açıklanmasının ardından sıra 10-14 Eylül’de il-ilçe nakil komisyonlarına yapılacak başvurulara gelecek. 17 Eylül’de ise 2018-2019 eğitim yılı başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.